Dünya

Dine hakaret davasında beraat eden Asia Bibi, Pakistan'ı terketti

Asia Bibi 8 yıldır idam cezasıyla yargılanıyordu

08 Mayıs 2019 11:04

Pakistan'da 'dine hakaret' davasıyla yargılanan Asia Bibi'nin idam kararı bozuldu. Bibi, Pakistan'ı terkederek Kanada'ya yerleşti. 

Independent'da yer alan habere göre, Pakistanlı bir Hristiyan olan Asia Bibi'yi komşuları, 'dine hakaret' ettiği gerekçesiyle şikayet etmişti. 8 yıl boyunca idam cezasıyla yargılaması süren Bibi'nin idam kararı bozuldu. Bibi, ailesiyle birlikte Kanada'ya gitti. 

Bibi, 8 yıl süren yargılama süreci boyunca devletin güvenli evlerinden birinde kalıyordu. İdam cezasıyla yargılanan Bibi'nin iki çocuğu daha önce Kanada'ya iltica etmiş ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Pakistan'la Asia Bibi ve kocasının da Kanada'ya gönderilmesiyle ilgili görüştüğünü açıklamıştı. 

Pakistan Dışişleri, ülkenin önde gelen İngilizce gazetelerinden Dawn'a "Asia Bibi, ülkeden ayrıldı. O özgür bir insan ve özgür iradesiyle gitti" açıklamasında bulundu. 

Ekim 2018'de mahkeme, Bibi'nin idam cezasını 'delil yetersizliği' sebebiyle bozduğunda, ülkedeki islamcı gruplar sokaklarda protestolar düzenlemiş, tehdit sloganları atmıştı.