Spor

Fenerbahçe taraftarı tepki göstermişti; UEFA, Ivan Bebek yerine 4. hakem olarak Marin Vidulin'i atadı!

01 Kasım 2022 13:35

UEFA, gelen tepkilerin ardından Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçında görevlendirdiği Ivan Bebek yerine, 4. hakem olarak Marin Vidulin'i atadı.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda, 3 Kasım Perşembe günü Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla deplasmanda oynayacağı maçın dördüncü hakemi değişti.

UEFA'nın açıklamasına göre, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına konuk olacağı mücadeleyi Hırvatistan Futbol Federasyonundan Duje Strukan yönetecek. Strukan'ın yardımcılıklarını Bojan Zobenica ve Alen Jaksic yapacak.

Ivan Bebek yerine Marin Vidulin

Ivan Bebek ise, Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçına dördüncü hakem olarak atandı. Gelen tepkilerin ardından UEFA, Bebek yerine Marin Vidulin'i maçın 4. hakemi olarak görevlendirdi.

Ne olmuştu?

2015-2016 sezonunda, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında Portekiz ekibi Braga ile Fenerbahçe arasındaki mücadeleyi yöneten 45 yaşındaki Bebek, 4-1 Braga'nın üstünlüğüyle sona eren ve sarı-lacivertli ekibin kupaya veda ettiği maça, verdiği kararlarla damga vurmuştu.

Fenerbahçe, 17 Mart 2016'da oynanan maçı 66. dakikada Mehmet Topal, 87. dakikada Alper Potuk ve 90+5. dakikada Volkan Şen'in kırmızı kart görmesiyle mücadeleyi 8 kişi tamamlamıştı.

Bebek, sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Vitor Pereira'yı da itirazlarından dolayı 44. dakikada tribüne göndermişti.

Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor'un maçlarını yönetecek hakem kadrosu

Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor'un 3 Kasım Perşembe günü Avrupa kupalarının 6. ve son haftasında yapacağı maçları yönetecek hakemler belli oldu.

Trabzonspor'un, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Macar temsilcisi Ferencvaros'u ağırlayacağı maçta Alman hakem Harm Osmers düdük çalacak. Karşılaşmanın yardımcı hakemleri ise Robert Kempter ve Dominik Schaal olacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele eden Medipol Başakşehir'in A Grubu'nda İskoç ekibi Hearts'ı konuk edeceği müsabakada, Gürcistan Futbol Federasyonundan Goga Kikacheishvili görev yapacak. Davit Gabisonia ve David Chigogidze, bu maçta yardımcılık görevini üstlenecek.

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu'nda Demir Grup Sivasspor'un deplasmanda Çekya temsilcisi Slavia Prag ile oynayacağı maçın hakemi ise Sloven Rade Obrenovic olacak. Obrenovic'in yardımcılıklarını Jure Praprotnik ve Grega Kordez yapacak.