Gündem

Dilipak: Saadet Partisi'nin rotası belli oldu, İyi Parti Millet İttifakı içinde daha fazla kalamaz; bu süreç HDP'nin sonu olabilir

"AKP içinde bugünden yarın için Erdoğan sonrası tartışmalar giderek daha fazla duyulur oldu"

05 Ekim 2019 06:47

Temel Karamollaoğlu'nun, AKP'den ayrılarak yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan'la görüşmesinin Saadet Partisi'nin rotasını belli ettiğini yazan Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "CHP, HDP, İyi Parti baş başa kaldı. Bu durum İyi Parti için aslında hiç de iyi olmadı. İyi Parti bu ittifak içinde daha fazla kalamaz" dedi.

İyi Parti içinde bir süredir CHP ve daha çok da HDP konusunda ciddi sıkıntıların varlığından bahseden Yeni Akit yazarı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu durumu iyi kullanacağını ifade etti.

İyi Parti'nin ittifaktan kopması ile Kemalist çevrelerin HDP rahatsızlığını yüksek sesle dile getireceğini söyleyen Dilipak, "Bu süreç HDP için yolun sonu olabilir" dedi.

Öte yandan AKP kulislerine ilişkin bilgi veren Dilipak, parti içinde bugünden yarın için Erdoğan sonrası tartışmaların da giderek daha fazla duyulduğunu belirtti. Dilipak, "Gezdiğim yerlerde en çok sorulan soruların başında 'Soylu', 'damad', 'Binali' isimleri geliyor. İsimlendirme de bu şekilde" dedi.

Dilipak'ın, "CHP ve HDP için hüsran" başlığıyla (5 Eylül 2019) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

İyi Parti de ittifaktan koparsa, bu CHP içinde de ciddi tartışmalara sebep oluyor. Ulusalcı, Kemalist çevreler HDP ile ittifak konusundaki rahatsızlıklarını daha yüksek sesle dillendireceklerdir.

Bu durum yerel yönetimlerdeki kadrolaşma, belediye meclisleri ve ihalelerde ciddi tartışmalara sebep olacaktır. Eğer CHP de, HDP ile arasına mesafe koyarsa, bu HDP için ciddi bir krize vesile olacaktır. HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ya da tutuklamalar konusunda HDP yalnız kalacaktır.

SP’nin Babacan’la yakınlaşması bu anlamda AK Parti’nin işine yarayacaktır. Ama öte yandan, AK Parti’den gidenler ya da eski Milli Görüş’çüler için, AK Parti dışında yeni bir adres ortaya çıkmaktadır. Bu ittifak süreci yeni katılımlarla daha da genişleyebilir.

Babacan ve Davutoğlu iki ayrı parti kursa da potansiyel olarak aynı ittifak içinde yer alacaktır herhalde.

Bu arada, AK Parti içinde bugünden yarın için Erdoğan sonrası tartışmalar giderek daha fazla duyulur olmaya başladı.

Gezdiğim yerlerde en çok sorulan soruların başında “Soylu”, “damad”, “Binali” isimleri geliyor. İsimlendirme de bu şekilde.