Gündem

Dilipak: Kim ki, kibre kapılır, adaletle hükmetmezse, israf rüşvet ve şehvet sıradanlaşırsa bu kez yıkılan ev-köprü değil, devlet olur 

01 Mayıs 2023 10:47

Haber Vakti yazarı Abdurrahman Dilipak, "İnşaatın  yerini, projesini, demirini, çimentosunu çalarsanız o bina yıkılır. Kim ki, kibre kapılır, adaletle hükmetmez ise, israf ve riba, rüşvet ve şehvet sıradanlaşırsa bu kez yıkılan ev-köprü değil, devlet olur ve altında sadece devleti yönetenler değil ülke ve halk da helak olur değerlendirmesini yaptı. 

Dilipak, yazısında, "Özel bir zamandan yaşıyoruz. Korkarım, böyle gidersek, gelecek günler geçen günleri aratacak. Hale bakar mısınız? 3 günlük, 3 kuruşluk dünya makamı, menfaati, malı, serveti, şöhreti için birbirimizi yiyip bitiriyoruz. Kimimiz Allah’ın ayetlerini geçirmiş dillerinin ucuna Allah’ın ayetlerini savaştırıyor, tıpkı mızraklarının ucuna Allah’ın ayetlerini geçirip savaşanlar gibi" ifadesini kullandı. 

Dilipak, şu ifadeleri kullandı:

"Sahi, kim bunlar? Allah’ın emrine uymazsanız haram, resulün sünnetine uymazsanız mekruh olduğu halde, onların söz, yorum, uyarı, emirlerine uymazsanız siz dinden çıkacağınızı söyleyenler! Sakın Şeytan bizi Allah’la aldatmasın İnşaatın  yerini, projesini, demirini, çimentosunu çalarsanız o bina yıkılır. Kim ki, kibre kapılır, adaletle hükmetmez ise, israf ve riba, rüşvet ve şehvet sıradanlaşırsa bu kez yıkılan ev-köprü değil, devlet olur ve altında sadece devleti yönetenler değil ülke ve halk da helak olur. İçlerindeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden Gazab onları vurur. Eğer kendinizi değiştirmezseniz, yıkılan belaları yapsanız, daha büyük bir bela gelir onları da yıkar. Dağlara çıksanız, gökten başınıza taş yağar, yeraltına saklansanız, yerden ateş püskürür. Allah’ın mülkünde, ona meydan okuyanların kaçacakları yer yok. Sadece inkarcılar değil, inandık deyip, Allah’ın ayetlerini çarpıtarak, onu kendi heva ve hevesleri uğrunda çarpıtan din ve devlet büyükleri, adalet dağıtanlar, kanaat önderleri,  Allah’ın ayetleri küçük menfaatler karşılığı dönüştürüp yeryüzünü fesada veren kişilerin yaptıklarını meşrulaştırmaya çalışan ilim adamları yok mu, vay onların başına geleceklere..."