Gündem

Dilipak’ın hedefinde yine İstanbul Sözleşmesi var: Bu zarardan kurtulmak için yasal düzenlemeleri geri çekin

"25 Kasım’da, aileye karşı isyan bayrağı açan lezbiyen ve homoseksüeller, ‘erkek ve devlet şiddetine karşı kaos için LBGT insanları sokağa çağırıyor"

25 Kasım 2019 08:25

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Türkiye’de kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla imzalanan İstanbul Sözleşmesi’ni hedef aldı. Dilipak, yasal düzenlemelerin geri çekilmesi gerektiğini savundu.

 “24 Kasım’da ‘Aileyi yıkan yasaların kaldırılması’ için 24 ilde basın açıklamaları ve toplu dualar yapıldı. Ben de Bursa’daydım. Ördekli Kültür Merkezinde ‘Türkiye Düşünce Kulübü’nün düzenlediği toplantıda konuştum” diyen Dilipak, “25 Kasım’da, aileye karşı isyan bayrağı açan lezbiyen ve homoseksüeller, ‘erkek ve devlet şiddetine karşı kaos için LBGT insanları sokağa çağırıyor’du. Kasım’ın son haftası daha birçok ilde, vakıf, dernek, sendika gibi birçok kuruluş aile ile ilgili etkinlikler düzenleyecek, bildiriler yayınlayacaklar. 25 Kasım biliyorsunuz ‘Dünya kadına şiddetle mücadele günü” ifadesini kullandı.

 Yazının devamı için tıklayın