Gündem

Dilipak: Hani şu satanist şarkıcı kız Aleyna Tilki, onlar star yaptı, biz rol model ilan ediyoruz!

14 Aralık 2019 07:27

Yeni AKit yazarı Abdurrahman Dilipak, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sponsorluğunda Forbes dergisinin yayınladığı 'ilham veren 30 yaş altı 30 genç listesi'ne şarkıcı Aleyna Tilki'nin de eklenmesini sert bir dille eleştirdi. "Hani şu Satanist şarkıcı kız" diye bahsettiği Aleyna Tilki'nin çektirdiği fotoğraflara dikkati çekerek, "Onlar star yaptı, biz örnek / rol model ilan ediyoruz. Turkuaz Media nasıl bu yanlışın farkına varmadı?" diye sordu.

başta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Nobel Edebiyat Ödülü'nün Srebrenitsa katliamını inkar eden ve Sırp savaş suçlularını savunan Peter Handke'e verilmesine ilişkin yapılan eleştirileri hatırlatan Dilipak, "Bu son örnek aslında tam da bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu dedirtecek bir tercih oldu" ifadesini kullandı.

Dilipak'ın, "Nobel ödülünden Aleyna Tilki’ye" başlıklı (14 Aralık 2019) yazısının bir bölümü şöyle:

Yazık! Neyse Aleyna yurt dışında olduğu için törene katılamadı. Katılsaydı belki ödülü alırken Şeytanını selamlamak için Şeytan boynuzları işareti “Gene Simmons Devil Horns” yapabilirdi. Örnek sanatçı kızımız ödül alırken içinden belki de “I greet my devil, victory is ours” diye mırıldanacaktı. Böyle giderse zaten bunu içinden söylemeye gerek kalmayacak.. Zaten ödül verenler bunu kabullenmiş gözüküyor. Özgür bir sanatçı muzipliği işte! Ama siyaset, ama Media, hem de bizim “Muhafazakar Demokratlar” niye bu pis işlere, rezilliklere bu kadar kolay alet olur ve bu tuzaklara düşerler. Hadi, şimdi temizleyin bu işi bakalım. Bu işin sorumlusu kim, bulup hesap sorabilecek misiniz? Yoksa sizi eleştirenlere mi kızacaksınız..

Bakın, yarın yine böyle bir halt yerseniz, bakarsanız, yanlışlıkla ödül verdiğiniz biri çıkar ve Aleyna Tilki ile aynı karede görünmek istemediği, aynı jüri tarafından ödüllendirilmek istemediği için ödülünü iade edebilir. O zaman daha da zor durumda kalırsınız.

Herkes 2019 Nobel Edebiyat Ödülü’nün Bosna soykırımını inkar eden Peter Handke’ye verilmesine karşı çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra AKP, CHP, MHP, İyi Parti de ödülün Handke’ye verilmesine sert tepki gösterdi. Bu son örnek aslında tam da bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu dedirtecek bir tercih oldu.