Gündem

Dilan ve Engin Polat soruşturmasında 27 şirkete kayyum atanacak

Dilan Polat'ın cezaevinde harcayabileceği para haftalık bin lira

07 Kasım 2023 06:34

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Dilan ve Engin Polat soruşturmasında 27 şirkete kayyum atanması talebi mahkeme tarafından kabul edildi. Geçen aylarda günlük harcama tutarının 750 bin lirayı bulduğunu söyleyen Dilan Polat'ın cezaevinde kaldığı sürede harcayabileceği haftalık tutar bin lira olarak belirlendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat ve Dilan Polat haklarında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarından soruşturma başlattı. Geçen çarşamba günü gerçekleştirilen operasyonda, Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Kürşat Polat, Sezgin Polat, Ahmet Gün’ün de aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına aldı.

4 gün süren emniyetteki işlemlerinin ardından Dilan Polat ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheliden 18’i Anadolu Adalet Saray’ına getirildi. Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliğince Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli tutuklandı. 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklama kararının ardından Dilan Polat, “Oğlum sana kim bakacak” diye bağırdı. Tutuklular, Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne gönderildi.

27 şirkete kayyum atanıyor

12 Ekim tarihinde Dilan ve Engin Polat'ın tüm mal varlıklarına el konulmuştu. Polat çifti soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Dilan Polat, Engin Polat ve yakınlarına ait olan 27 şirkete kayyum atanmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme 27 şirkete kayyum atanmasına karar verdi.

Dilan Polat'ın cezaevinde harcayabileceği para haftalık bin lira

Öte yandan geçen aylarda günlük harcama tutarının 750 bin lirayı bulduğunu söyleyen Dilan Polat'ın cezaevinde kaldığı sürede harcayabileceği haftalık tutar da belirlendi. Adalet Bakanlığı'nın sitesinde yer alan bilgiler göre, ceazevinde kişisel para limiti, haftalık bin lira olarak belirtiliyor.