Gündem

Dilan ve Engin Polat davasında hakim çekildi: "Özel görüşme talep edildiği" iddia ediliyor

06 Haziran 2024 19:52

Dilan Polat ve Engin Polat'ın azmettiricilik suçlamasıyla yargılandığı davanın hakimi, dava sürecinde çekilme kararı aldı. Hakim, dilekçesinde, Dilan Polat'ın avukatının odasında özel görüşme baskısı yaptığını iddia etti. 

Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, Dilan Polat ve Engin Polat'ın azmettiricilik suçlamasıyla yargılandığı davadan çekilme kararı aldı. Hakim, hazırladığı dilekçede, Dilan Polat'ın avukatının odasında özel görüşme yapmak için baskı yaptığını iddia etti. Bu durumun yargı sürecini etkileyebileceği ve tarafsızlığını zedeleyebileceği gerekçesiyle davadan çekilme kararı aldı.

Hakim, çekilme kararının nedenlerini detaylı bir şekilde açıkladığı dilekçesinde, Dilan Polat'ın avukatı Avukat Hüseyin Kaya'nın kendisiyle özel olarak görüşmek için baskı yaptığını iddia etti. Hakim, duruşma sırasında ve sonrasında yaşanan olayları ve avukatın taleplerini reddettiğini, buna rağmen Avukat Kaya'nın ısrarcı tavırlarını sürdürdüğünü belirtti.

"Odama izinsiz girdi"

Dilekçeye göre, Avukat Hüseyin Kaya, hakimi odasında görüşmek istemiş, ancak hakim bu talebi reddetmiş. Bunun üzerine Avukat Kaya'nın, "Hiçbir şekilde avukatlar hariç dosyayı göremeyeceğimi bildiren biri odama bakabilir mi?" ifadesini kullandığı ve hakimin odasına izinsiz girdiği iddia edildi. Avukatın, "Ne demek görüşemezsiniz, siz hakim değilsiniz" şeklindeki ifadelerle hakimi küçük düşürmeye çalıştığı da dilekçede yer aldı.

Kanal D'nin yayınladığı hakimin çekilme talebini içeren dilekçe şöyle: 

"Mahkememize ait yukarıda esas sayısı yazılı dosyanın tensibi yapılıp ara karar kurulduktan sonra 03.06.2024 tarihinde saat 11.00 sıralarında duruşma salonu ile kalem arasında koridorda sanık Dilan Polat müdafii Avukat Hüseyin Kaya'nın mahkeme hakimini mübaşir huzurunda sözlü olarak tehdit ettiği ve zorla hakimin odasına girdiği anlaşılmıştır. Mahkeme hakimi bu durumu zapta geçirip şikayetçi olmuş ve Adalet Bakanlığı'nın 03.06.2024 tarih ve ... sayılı oluruyla Avukat Hüseyin Kaya hakkında yasal işlemler başlatılmıştır. Ayrıca duruşma hakimi, Avukat Hüseyin Kaya'nın kendisiyle görüşmek için odasında baskı yapmaya çalıştığını, bu görüşmenin odada yapılmadığını, tüm bu olayların ardından kendisine karşı görev yapma inancının zedelendiğini ve bu nedenle çekilme talebinde bulunduğunu belirtmiştir. Hakimin beyanları doğrultusunda duruşma hakimi davadan çekilmiştir.