Gündem

Dilan Polat’ın kremleri Lüleburgaz’daki bal ormanına mı döküldü?

09 Ocak 2024 07:34

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan güzellik merkezi ve kozmetik markası kurucusu Dilan Polat hakkında kasım ayında başlatılan operasyonun hemen ardından Lüleburgaz’da iki köy ortasına dökülen sıvı kremler dikkati çekti. Geçimini arıcılıkla sağlayan köylüler şikâyette bulunurken, söz konusu kremlerin Dilan Polat için Bulgaristan’dan getirilen ve soruşturmalar başlayınca panikle o bölgeye döküldüğü iddiası ortaya atıldı.

Hürriyet’e konuşan Turgutbey sakinlerinden Kenan Gören, jandarmanın çevre timi bulunduğunu, sıvıyı onların da analiz ettiğini ancak sonucu kendileriyle paylaşmadıklarını söyledi. Sıvının tehlikeli atık olup olmadığını öğrenmek için numune alarak özel bir laboratuvarda sıvıyı analiz ettirdiklerini anlatan Gören, şunları söyledi:

“Analiz neticesinde bu sıvının krem ham maddesi olduğunu söylediler. O günlerde Dilan Polat tutuklanmış ve sorguya alınmıştı. Onların kremlerinin de Bulgaristan’dan getirildiği ortaya çıkmıştı. Biz de köyümüze dökülen bu sıvıların Bulgaristan’dan onlar için getirilmiş ham maddeler olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü Lüleburgaz çevresinde kimya fabrikaları var, muhtemelen oralara getirilmiş, tutuklamalar, soruşturmalar başlayınca panikleyip bal ormanımıza dökülmüş, diye düşünüyoruz.”