Gündem

Diken: İGDAŞ, 24 Nisan’dan bu yana doğalgaz sayaçlarının okunmasını durdurdu

28 Nisan 2023 17:25

İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ) yetkilisi doğalgaz indiriminin ayrıntılarını anlattı. Buna göre İGDAŞ, 24 Nisan’dan bu yana doğalgaz sayaçlarının okunmasının durdurdu. Bu tarihten önce kesilen tüm faturaların olduğu gibi ödenmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi aylık 25 metreküp doğalgazın ücretsiz olacağını söylemiş; “Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir. Bir ay boyunca Türkiye’nin tamamındaki konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız.” demişti.

Diken'de yer alan habere göre, İGDAŞ yetkilisi, kendilerinden böyle bir mesaj gitmediğini kaydederken kendilerine yapılan resmi bilgilendirmenin ayrıntılarını anlattı. Buna göre İGDAŞ, bu bilgilendirme üzerine 24 Nisan’dan itibaren fatura okuma işlemlerini durdurdu.

"25 metreküpün ücretsiz olmasıyla ilgili net bilgi verilmedi"

Habere konuşan yetkili, şu bilgileri paylaştı:

"Resmi kurumdan gelen bilgi doğrultusunda konut, ibadethane, cemevleri için 24 Nisan itibariyle ikinci bir talimata kadar fatura tahakkuk işlemleri durdurulmuştur. Resmi kurum tarafından resmi bilgilendirme yapıldıktan sonra yeniden başlatılacaktır. Şu anki fatura açıklaması doğalgazın ücretsiz olduğu anlamına gelmemektedir. Bu ay içerisinde ücretsiz olması konusu, sonrasında 25 metreküpün ücretsiz olmasıyla ilgili net bilgi verilmedi. Bugün ya da ilerleyen günlerde bize ek bilgilendirme yapılacak. 24 Nisan’dan önce sayaç okumaları durduruldu. 24 Nisan’dan önce kesilen faturaların ödemesi yapılmalı."


Haberin tamamını okumak için tıklayın