Gündem

Didim Belediye Başkanı ile AKP’li meclis üyesi arasında gerginlik; “Ağzını topla!”

14 Haziran 2023 06:49

Aydın Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında, seçim değerlendirmesi yapan AKP Grup Başkanı Mustafa Arı'nın provokasyon yaptığını savunan Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay arasında gergin anlar yaşandı. Taraflar birbirine, "ağzını topla!" diye bağırdı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi haziran ayı Meclis 1. oturumuna Başkanvekili Barış Altıntaş başkanlık yaptı. Meclis toplantısında 49 madde görüşüldü. Oturumun sonunda söz alan AKP Grup Başkanı Mustafa Arı, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ve Savaş Akçöltekin'e başsağlığı diledi.

Ardından seçim değerlendirmesi yapan Arı, "Bazı muhalefet partisi liderlerinin tercihinde dolayı seçmeni sorgulayan, aşağılayan, tahkir eden beyanlarını görüyoruz ve üzülüyoruz. Daha önceki başarısızlıklarından sonra seçmene ‘Bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam, benim oyumla çobanın oyu bir mi’ gibi ifadelerine aşina olduğumuz camianın temsilcisi durumunda olan sayın genel başkan da seçim başarısızlığından sonra bir öz eleştiri yapmak yerine seçmeni tahkir yoluna gitmiştir" dedi.

Bu sözler üzerine Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Hangi genel başkan?" diye sordu. Ortamın gerilmesinin ardından meclis üyeleri karşılıklı atışmaya başladı.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Halkımız CHP zihniyetini sandığa bir daha çıkmayacak şekilde gömmüştür" sözünü örnek verdi.

Arı, bu sözün altına imza attığını söyledi. Ortamın bir anda hareketlenmesinin ardından Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ve beraberindeki partililer ile AKP Grup Başkanı Arı arasında tartışma çıktı.