Spor

Didier Drogba: Galatasaray benim kulübüm, İstanbul benim şehrim; her zaman bir elçi gibi hareket edeceğim

"Mauro ile birlikte Galatasaray'da oynasaydık neler olurdu, düşünmek bile heyecan verici"

25 Ağustos 2023 13:57

Bir dönem Galatasaray forması giymiş olan Didier Drogba, sarı-kırmızılıların yeni yıldız forveti Mauro Icardi hakkında övgü dolu sözler sarf ederken, Türkiye ile ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da 1,5 yıl geçiren Drogba, performansıyla taraftarların gönlünde taht kurmuştu. Eski futbolcu, sarı-kırmızılı ekibin Arjantinli yıldızı Mauro Icardi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunurken, Türkiye ile ilgili de görüşlerini paylaştı.

"Her zaman bir elçi gibi hareket edeceğim"

Libre dergisine konuşan Drogba, "Galatasaray'da kısa bir süre geçirdim ama burada yaşadıklarım bir ömre yetecek kadar özel. Galatasaray benim kulübüm, İstanbul benim şehrim, Türkiye benim ülkem. Her zaman bir elçi gibi hareket edeceğim" dedi.

Icardi sözleri

Icardi'nin performansını öven eski futbolcu, "Mauro ile birlikte Galatasaray'da oynasaydık neler olurdu, düşünmek bile heyecan verici" şeklinde konuştu.

Zaha için devreye girdi

Drogba, vatandaşı Wilfried Zaha'nın Galatasaray'ı tercih etmesinde büyük rol oynadı. Fildişi Sahili'nin efsane ismi Drogba, Zaha'ya Galatasaray hakkında detaylı bilgiler verdi.

Zaha, sarı-kırmızılı takıma transfer olduktan sonra Drogba ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız futbolcu, "Drogba, burayı görmem için bana cesaret verdi, ben de adımı attım" dedi.

Galatasaray performansı

Son olarak ABD 2. Futbol Ligi (USL) ekiplerinden ortağı olduğu Phoenix Rising formasını giyen Fildişi Sahilli yıldız, takımını play-off'lara taşıdıktan sonra emekliye ayrıldı. Galatasaray'da 1,5 sezon forma giyen Drogba, sarı-kırmızılı ekip ile toplam 53 resmi maça çıkarken, 20 gol atıp 13 asist yapma başarısı gösterdi.