Gündem

Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde "rektör mobbingi" iddiası: Başhekim istifa etti

22 Eylül 2023 10:27

Prof. Dr. Mehmet Akdağ, yaklaşık 4 yıldır yürüttüğü Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki başhekimlik görevinden istifa etti. Akdağ'ın rektörle anlaşamadığı için bu kararı aldığı iddia edildi.

Amida Haber'in aktardığına göre; Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı olan Prof. Dr. Akdağ, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki başhekimlik görevinden istifa etti.

Prof. Dr. Akdağ’ın, Rektör Mehmet Karakoç’un mobingine maruz kaldığı, işini yapamaz hale geldiği, projelerinin engellendiği iddia edildi.

Yeni üniversite binası için siyasilerle görüşmüştü

Prof. Dr. Akdağ, yeni üniversite binasının yapılması için Sağlık Bakanlığı ve siyasilerle görüşerek sürecin hızlanması için çalışma başlatmıştı. Prof. Dr. Akdağ döneminde tüp bebek merkezi, uzun randevu sisteminin önüne geçmek için yeni emar cihazları aldırmıştı.

Prof. Dr. Mehmet Akdağ kimdir?

Diyarbakır’ın Dicle ilçesi doğumlu olan Mehmet Akdağ 1987-1993 arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamladı. Akdağ, 1994-1998 arasında ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde uzmanlık eğitimi aldı. 2020'de Dicle Üniversitesi Hastanesine Başhekim olarak atanan Akdağ, hem yöneticilik, hem öğretim üyeliği, hem de cerrahi olarak ameliyatlar yapıyordu.