Gündem

DHKP-C'nin Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Gülten Matur tutuklandı

29 Kasım 2022 20:32

DHKP-C'nin Türkiye sorumlusu olduğu öne sürülen ve İstanbul'da yakalanan Gülten Matur, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA'da yer alan habere göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı tarafından yürütülen istihbarı çalışmalar çerçevesinde, DHKP-C'nin Türkiye sorumlusu olduğu öne sürülen ve hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Gülten Matur'un İstanbul'da saklandığı belirlenmişti.

Yurt dışına çıkma arayışında olduğu da iddia edilen şüpheli Matur, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ortak operasyonla İstanbul'da yakalanmıştı. Yakalanarak gözaltına alınan şüpheli Matur, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüpheli Gülten Matur, savcılıkta verdiği ifadenin ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TIKLAYIN | Dün gözaltına alınan DHKP-C'nin Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen kişinin 2017’de neden serbest kaldığı ortaya çıktı

Ne olmuştu? 

Dün gözaltına alındığı duyurulan DHKP/C'nin Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Gülten Matur'un 2017'de de tutuklanması gündem olmuş; Matur'un 2017'de delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı ancak soruşturma kapatılmadığı öğrenilmişti. Matur, dün detaylı deliller elde edildikten sonra hakkında yeniden arama kararı çıkarılarak, yapılan bir operasyonda gözaltına alındı.

Söz konusu haberin kamuoyuna yansımasının ardından, Gülten Matur isimli şahsın 2017'de de tutuklandığı bilgisi hatırlandı. Zihinlerde DHKP-C Türkiye Sorumlusu Matur'un, nasıl olup da ikinci kez tutuklandığına yönelik sorular belirdi. Independent Türkçe’den Cihat Arpacık’ın haberine göre, ilk olarak 2017'de operasyona dönüştürülen soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor. O yıl yapılan operasyonda sadece Matur değil başka isimler de yakalanmış, gözaltına alınmış ardından çıkartıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Bir süre cezaevinde kalan Matur, delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakılmıştı. Ancak soruşturma sona ermemişti. Yani Matur hâlâ soruşturmanın şüphelileri arasındaydı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Matur hakkında detaylı deliller elde edildikten sonra yargı makamlarına sunuldu ve yeniden hakkında yeniden arama kararı çıkarıldı.