Gündem

DHA YURT:SELE KAPILAN KÜÇÜK RÜZGAR'I ARAMA ÇALIŞMALARI 3'ÜNCÜ GÜNÜNDE SÜRÜYOR

DHA YURT:SELE KAPILAN KÜÇÜK RÜZGAR'I ARAMA ÇALIŞMALARI 3'ÜNCÜ GÜNÜNDE SÜRÜYOR MANİSA'nın Selendi ilçesinde, bulundukları yerdeki topağın çökmesiyle sel sularına kapılıp, annesi ve ağabeyinin gözü önünde Selendi Çayı'na sürüklenerek gözden kaybolan 4 yaşı

18 Haziran 2018 15:18

DHA YURT:SELE KAPILAN KÜÇÜK RÜZGAR\'I ARAMA ÇALIŞMALARI 3\'ÜNCÜ GÜNÜNDE SÜRÜYOR

MANİSA\'nın Selendi ilçesinde, bulundukları yerdeki topağın çökmesiyle sel sularına kapılıp, annesi ve ağabeyinin gözü önünde Selendi Çayı\'na sürüklenerek gözden kaybolan 4 yaşındaki Rüzgar Kemal Özdemir\'i arama kurtarma çalışmalarına bugün de günün ilk ışıkları ile devam edildi. Yaklaşık 15 kilometrelik alanda sürdürülen arama kurtarma çalışmalarına, çocuğun yakınları ve vatandaşlar da destek veriyor. Selendi\'de, Ramazan Bayramı\'nın ikinci günü olan 16 Haziran\'da, saat 16.00 sıralarında etkili olan sağanak yağmurla birlikte yüksek kesimlerden gelen sel suları, Sanayi Deresi ile Selendi Çayı\'nda taşkına neden oldu. Sanayi Deresi ve Selendi Çayı\'nın birleştiği, Devlet Bahçeli Meydanı\'nın bulunduğu noktadaki korkulukların olduğu bölümde, sel sularının, zeminin altını oyması nedeniyle çökme meydana geldi. Bu sırada, korkulukların kenarında annesi Dudu (32) ve ağabeyi Efe (9) ile dereyi izleyen Rüzgar Kemal Özdemir, bir anda bulundukları yerin çökmesiyle sel sularına kapılıp, gözden kayboldu. Annesi ve ağabeyinin çığlıklarına koşan dayısı Zülküf Eryıldırım, hemen suya atlasa da küçük çocuğu bulamadı. Yakınlarının durumu bildirmesi üzerine Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye, jandarma ve Türk Kızılayı ekipleri tarafından Selendi Çayı\'nda arama- kurtarma çalışması başlatıldı. Ancak gece yarısına kadar 60 kişilik ekiple yapılan arama-kurtarma çalışmalarına rağmen çocuğa ulaşılamadı. Ertesi gün günün ilk ışıkları ile yeniden arama kurtarma çalışmaları başladı. Akşam saatlerinde çocuğun sele kapıldığı sırada tutunduğu korkuluk ve terliklerinden birini Mıdıklı Köprüsü civarında bulundu. Ancak, Selendi Çayı ikinci günde de küçük Rüzgar Kemal\'i vermedi.
Bugün ise ekipteki kişi sayısı 100\'e çıkartılarak 15 kilometrelik alanda arama-kurtarma çalışmalarına tekrar başlandı. Arama kurtarma çalışmalarında Manisa AFAD\'a ait 8x8 amfibik arazi araçları da kullanılmaya başlandı.
Anne Dudu Özdemir, baba Süleyman Özdemir ve diğer çocukları Efe Özdemir\'in ise Eskicami Mahallesi\'ndeki evlerindeki endişeli bekleyişi sürüyor.

Görüntü Dökümü
-------------------------
-Sel sularına kapılan Rüzgar Kemal Özdemir\'in fotoğrafı
-Arama kurtarma çalışmalarından görüntü
Haber-Kamera: Uğur ÇAKMAK / SELENDİ (Manisa), (DHA)

=====================================================
 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir