Gündem

DHA YURT:(ÖZEL)SEVGİLİLER GÜNÜNDE SEVGİLİLERE BİRBİRİNDEN İLGİNÇ HEDİYELER

ANTALYA-SEVGİLİYE KEMAN EŞLİĞİNDE ÇİÇEK ANTALYA'da bir çiçekçilik firması, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla çiçekleri kemancı eşliğinde gönderiyor

14 Şubat 2018 16:24

ANTALYA-SEVGİLİYE KEMAN EŞLİĞİNDE ÇİÇEK

ANTALYA\'da bir çiçekçilik firması, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla çiçekleri kemancı eşliğinde gönderiyor.
Muratpaşa ilçesindeki Flora Center Çiçekçilik firması, 14 Şubat Sevgililer Günü\'ne özel bir etkinlik hazırladı. Müşterilerin isteğine göre hazırlanan çiçekler, müzisyen eşliğinde sevgilinin adresine gönderiliyor. Çiçeklerle kemancıyı karşılarında gören sevgililer, duygularını gizleyemiyor. Mehmet Fedakar da eşi Gülay Fedakar\'a kemancı eşliğinde çiçek gönderdi. Çiçekle kemancıyı karşısında gören Gülay Fedakar, büyük mutluluk yaşadı. Eşinin her yıl kendisine çiçek göndermesine alıştığını belirten Fedakar, \"Çok şaşırdım. İlk defa keman eşliğinde müzik ve bizim en sevdiğimiz şarkı. Çok güzel bir hediye\" dedi. Gülay Fedakar eşinin bu jestine, kemancının çaldığı \'Huysuz ve Tatlı Kadın\' şarkısına eşlik ederek karşılık verdi.
Firma sahibi Fatih Selçuk, sevgililer için değişik bir organizasyon yaptıklarını söyledi. Selçuk, \"Müşteri gelip çiçeğini beğeniyor, ardından iş yerimizdeki kemancı ile oturup sevgilisinin sevdiği şarkıda anlaşıyor. Çiçeği teslim ederken başka bir arkadaşımız bu mutlu anı görüntüleyerek ölümsüzleştiriyor\" diye konuştu.Geçen yıl düzenledikleri bu etkinlikte kemancının siparişlere yetişmekte zorlandığını anlatan Selçuk, duruma göre kemancı sayısını artırabileceklerini söyledi. Selçuk, çok güzel tepkiler aldıklarını belirterek, \"Çiçek, kemancı ve anı görüntülemenin fiyatı 75 liradan başlıyor\" dedi.

ERZURUM-SEVGİLİYE ZİRVEDE ATEŞTEN KALP

Tatil için Kıbrıs\'tan Erzurum\'daki Palandöken Kayak Merkezi\'ne gelen Dalga- Mustafa Derat çifti, Sevgililer Günü nedeniyle karlar arasında ilginç ve sürpriz bir kutlama partisi düzenledi. Kaldıkları Polat Erzurum Resort Hotel\'in terasındaki karlar içine büyük bir kalp yaptırıp çevresini de alevlerle süsleten Mustafa Derat, kalbin içine aldığı eşi Dalga ile keman eşliğinde dans etti.

KAYSERİ-SEVGİLİYE ÖZEL ÇİKOLATALAR İLGİ GÖRDÜ

KAYSERİ\'de, 14 Şubat Sevgililer Günü\'nde kalp şeklinde, üzerinde \'Seni Seviyorum\' yazan çiftlerin fotoğraflarının bulunduğu çikolatalar ilgi gördü.14 Şubat Sevgililer Günü\'nde sevgisine hoş bir sürpriz yapmak isteyenlerin tercihi, farklı içerik ve kutulara sahip olan çikolatalar oldu. Günler öncesinden resimli çikolata ve çikolata kutuları siparişi aldıklarını ifade eden esnaf Hamdi Çarşıbaşı, \"14 Şubat Sevgililer Günü\'nde bu çikolatalara olan ilgi memnuniyet verici. İçerik olarak kalpli olmak üzere birçok renkte hazırladığımız çikolataların fiyatları 5 TL\'den başlıyor. Kutulu ve içerik olarak daha süslü olan şekerlerimiz de var. Sevgililerin ağızlarını ve gönüllerini tatlandırmak için yaptığımız çikolatalar fındıklı ve fıstıklı olarak hazırlanıyor. Bazı çiftler, kutuların üzerine kendi resimlerini de yaptırabiliyor\" dedi.

SİVAS\'TA ÇİÇEKÇİLERDE \'SEVGİLİLER GÜNÜ\' YOĞUNLUĞU

SİVAS\'ta 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle çiçekçiler de yoğunluk yaşandı. 
Sivas\'ta çiçekçiler, önceki yıllarda olduğu gibi 14 Şubat\'ın piyasaya da hareketlilik getirdiğini söyledi. 14 Şubat Sevgililer günü nedeniyle çiçekçilerde yoğunluk başladı. Sevgililer günü öncesi siparişleri alan çiçekçiler hazırlıklarını tamamlayarak en çok tercih edilen gül, orkide, papatya gibi çiçeklerin stoklarında çoğaltarak Sevgililer Günü\'ne hazırlandı. Kentte 25 yıldır çiçekçilik yapan Adem Çakmak, \"Sevgililer Günü çiçekçilerin bayramıdır. Tüm çiçeklerimiz geldi. Orkideler ve güller hepsi hazırda. Siparişlerimizi aldık. En fazla talep gören çiçek, \'çiçeklerin padişahı\' dediğimiz güldür. Ondan sonra orkide geliyor. Sivas\'ta farklı buket türleri ve dizaynları yaptık. Çiçeklerimiz 1 liradan başlıyor. Üst sınırımız yok. Müşterinin tercihine bağlı\" dedi. 

GAZİANTEP- SEVGİLİLER GÜNÜ\'NDE PIRLANTAYA İLGİ

Gaziantep\'teki kuyumcular ve mücevherat mağazalarında 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Altın ve dolardaki artışa rağmen ilginin azalmadığı mücevherler, hediye alımında ilk sırada yer alıyor.Sevgililer Günü\'nün gelmesiyle beraber sevdiklerine özel hediye almak isteyenler, değerli taşlara rağbet gösteriyor. Bin liradan başlayıp, 400 bin liraya kadar çıkan farklı fiyatlardaki mücevherler, alıcılarını beklerken, iş yeri sahipleri de ilgiden memnun olduklarını belirtti. Gaziantep\'te pırlanta mağazası sahibi Mehmet Durdu Kocalar, Sevgililer Günü nedeniyle yoğunluk yaşadıklarını ve satışlardan memnun olduklarını söyledi. Kocalar, son dönemde altın ve dolardaki yükselişin de mücevher piyasasını etkilediğini söyledi.
Teknolojik gelişmelerle beraber mücevherlerde daha uygun fiyatlar oluştuğunu belirten Kocalar, en çok tek taş ve 5 taş pırlanta yüzüklerin tercih edildiğini belirterek, \"Genç nesil eskisi gibi çok şaşalı şeyler istemiyor. Daha kibar ve ince ürünleri tercih ediyorlar. En çok tek taş ve 5 taş pırlanta yüzük satıyoruz. Bununla beraber Sevgililer Günü\'ne özel olarak yüzde 50 indirim yapıyoruz. Bunun da satışlarımızda büyük etkisi oldu. Bir de şöyle bir kampanyamız var; aldığınız ürünleri değiştirmek istediğiniz zaman aldığınız fiyattan sayıyoruz. Pırlanta bir yatırım aracıdır aslında. Neticede 7 bin yıllık bir taş alıyor insanlar. Her taşın kendine ait bir dünyası var. Pırlanta aşk gibidir\" diye konuştu.

TRABZON- SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE EŞİNE BUZAĞI HEDİYE ETTİ

TRABZON’un Tonya ilçesinde oturan Ahmet Baki (85) Sevgililer Günü\'nde, eşi Raziye Baki’ye (78) ilginç bir sürpriz yaptı. Ahmet Baki, 60 yıllık birlikteliği bulunan eşine, 4 bin liraya satın aldığı ve süslediği 7 aylık buzağı hediye ederek sevgililer gününü kutladı.
Tonya ilçesi Ortamahalle’de oturan Ahmet Baki, eşi Raziye Baki’ye, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla eşine sürpriz yapmak istedi. Hayvan sevgisi olduğunu bildiği eşine pazardan 4 bin liraya 7 aylık buzağı satın alan Ahmet Baki, süslediğii buzağıyı evlerinin önünde eşi Raziye Baki’ye hediye etti.  Ahmet Baki, eşine “Sevgililer günümüzde sevinçle karşıla beni, gel! Hediye aldım sana, gel sev onu\" diyerek seslendi. Eşinin sesi üzerine dışarıya çıkan Raziye Baki de sürpriz karşında kucakladığı eşine teşekkür etti.
‘HAYATIMIZ HEP GÜZEL GEÇTİ’
Huzurlu ve mutlu bir evliliklerinin olduğunu belirten Ahmet Baki, “Öncelerden yoksul zamanlarımızda küçük hediyeler alıyordum. Bu yıl ekonomik olarak müsaittim. Eşim de hayvanları çok sevdiği için, ‘büyüğü zor bakar, küçüğü daha rahat bakar’ diye, eşimi mutlu etmek için ona buzağı aldım. 60 yıllık evliliğimizde hayatımız hep güzel geçti. On çocuk sahibiyim. Yokluk zamanlarımda onlara varlıklı gibi bakabildim. Eşimle evleneceğim zaman, onu atla almaya gittim. At ile kapıma getirdim. O günden bugüne anladığım tek şey huzurdur. O yüzden de çok mutluyum.
‘EŞİMDEN RAZIYIM’
Eşinin hediye ettiği buzağıyı alan Raziye Baki ise, “Bunca yıllık evliyim. 10 çocuğumuz var. Allah’ıma çok şükür, hepsi de yaşıyor. Ben eşimden razıyım, eşim de benden razıdır. Hiç Sevgililer Günü’nü bu tür kutlamamıştık.  Eşim, zaman zaman hediyeler aldı bana. Ancak bugün buzağı alması beni çok mutlu ettiö diyerek eşine teşekkür etti.

TRABZON-SEVGİLİLER GÜNÜ\'NE ÖZEL KALPLİ VAKFIKEBİR EKMEĞİ

TRABZON\'un  Vakfıkebir ilçesinde fırıncı ustası Yunus Bahadır, ilçede üretilen ve yapılış şekli, pişirilmesi, tadı, uzun süre bayatlamayan özelliğiyle ün kazanan \'Vakfıkebir Ekmeği\'ni Sevgililer Günü\'ne özel üzerinde \'Seni seviyorum\' yazılı kalp figürü işlemesi ile yaparak satışa sundu.  
İlçede 1897 yılında açılan ilk taş fırınla başlatılan ve yapılış şekli, pişirilmesi, tadı, uzun süre bayatlamayan özelliğiyle ün kazanan \'Vakfıkebir ekmeği\' geleneği, devam ediyor. Ekmek geleneğinin sürdürüldüğü ilçede Sevgililer Günü için özel üretim yapıldı. Vakfıkebir ilçesinde fırın işletmecisi Yunus Bahadır, Sevgililer Günü\'nde yapılışı 7 saat süren ve taş fırında pişirilerek üzerinde \'Seni seviyorum\' şeklinde yazılı kalpli ekmekler yaptı. Fırıncı, sevgililer için hazırladıkları ekmekleri rafa koyarak satışa sundu.
Sevgililer Günü\'ne özel ekmek üretimi yaptıklarını ifade eden Yunus Bahadır, \"Sevgiler ve eşler birbirine sürpriz yapsın diye bu ekmeği ürettik. Kalp şeklindeki ekmeğimiz çokta rağbet görüyor. Kısıtlı sayıda yapıp tezgahımıza koyuyoruz ve kısa zamanda tükeniyor.Bu ekmeği 7 saatte hazırlayarak taş fırında 2 saat pişiriyoruz. Ekmeği bu şeklini kalıp kullanmadan doğal olarak vermek ve yazı şekilleri oturtturmak kolay değil, el becerisi istiyor.Yılların verdiği bir tecrübeyle bunu yapıyoruz\" dedi.

\'ÖZEL SİPARİŞLERDE GELİYOR\'
Güne özel ekmek siparişleri de aldığını kaydeden Bahadır, \"14 Şubat\'ta müşteriler ekmeklerin üzerine genelde \"Seni seviyorum, I love you\' veya isim ile kalp şekilleri yapmamızı istiyorlar. Bazen de özel günler için önceden sipariş veriyorlar, bizde onların istediği şekil ve yazıda bu tür ekmekleri yapıyoruz. Müşterilerimiz hem evlerine ekmeklerini alıyor hem de hoş bir sürpriz yapmış oluyorlar\" ifadelerini kullandı. 

AYVALIK\'TA SEVGİLİLER GÜNÜ\'NE ÖZEL HEDİYE PAZARI

BALIKESİR\'in Ayvalık ilçesinde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Sevgililer Günü\'ne özel hediye pazarı kurdu. Birbirine hediye almak isteyenlere el yapımı takılar, örmeler ve dekoratif süs eşyaları gibi birçok seçenek sunuldu.
Ayvalık Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İktisadi İşletmesi tarafından, ÇYDD Fahamet-Ali Kemal Sabuncugil Eğitim Evinde, Sevgililer Günü Hediye Pazarı açıldı. Bugüne özel kurulan pazarda yer alan 12 stantta, el yapımı kolye, yüzük, küpe, bileklik, el işi örmeler, kıyafetler ve dekoratif süs eşyaları satışa sunuldu. Sevgililer Günü\'ne özgün hediye arayanlar için alternatif oluşturan hediyelik ürünlerin fiyatları, 10 TL\'den başlayıp 250 TL\'ye kadar çıkıyor.
Birbirlerine Sevgililer Günü hediyesi almayı düşünen, ancak istediği hediyeyi bulamayan çiftler, Sevgililer Günü\'ne özel kurulan pazarın yolunu tuttu. Eşi Elvan Yıkılmazdağ\'a pazardan güzel bir hediye alan Ahmet Yıkılmazdağ, \"Aldığımız hediye el emeği olunca daha güzel ve anlamlı oluyor. Ayvalık halkının hazırlamış olduğu bu el emeği göz nuru hediyelik eşyaları çok güzel bulduk. Seçerken de zorlandık\" dedi. Elvan Yıkılmazdağ ise, hediyelik eşyaların hepsinin birbirinden güzel olduğunu ve seçim yaparken zorlandığını belirterek, eşi Ahmet Yıkılmazdağ\'a hediye için teşekkür etti.
Sevgililer Günü\'ne özel kurulan hediye pazarında stant açan emekli öğretmen Sibel Harmandalı ve Naibe Çelebi de, birbirine sevgiyle bakan herkesi, farklı bir konsept ile hazırladıkları ürünlerin yer aldığı pazara beklediklerini belirtti.

ANTALYA- SEVGİLİNİZİN GÖNDERDİĞİ BU ÇİÇEĞİ YİYEBİLİRSİNİZ

ANTALYA\'da bir tarım firması, 13 çeşit yenilebilir çiçek üretti. Firma sahibi Mustafa Erüst, Sevgililer Günü dolayısıyla yenilebilir çiçeklere yoğun talep olduğunu söyledi.
Antalya\'da faaliyet gösteren Erüst Tarım, minyatür sebzeler, çok sayıda ot çeşidinin yanı sıra yenilebilen 13 türde çiçek üretiyor. Bu çiçekler sofralarda süsleme ve dekoratif amaçlı da kullanılıyor. Firmanın sahibi ve genel müdürü Mustafa Erüst, Serik ilçesi Gebiz bölgesindeki 1 dönümlük serada ürettikleri yenilebilir çiçeklerin, lüks restoran ve 5 yıldızlı otellerden talep gördüğünü söyledi.

SEVGİLİLER GÜNÜ\'NDE ÇİÇEKLERE TALEP ARTTI
Fasulye çiçeği, erik çiçeği, elektrik çiçeği, salatalık çiçeği, soğan çiçeği, menekşe çiçeği gibi 13 çeşit yenilebilir çiçek çeşidi olduğunu belirten Erüst, çiçeklerin aynı zamanda salatalarda ve yemek süslemelerinde kullanıldığını kaydetti. Çiçeklerde roka, tere gibi bilinen tatların olduğunu aktaran Mustafa Erüst, çiçeklerin tıbbi açıdan faydaları olduğunu anlattı. Erüst, \"Sevgililer Günü dolayısıyla çiçeklere talep arttı. Özellikle 2 gündür talebe yetişemiyoruz. Bilinirliğin artması halinde gelecekte talebin artacağını düşünüyoruz\" diye konuştu.

Görüntü Dökümü
--------------------------(ANTALYA)
Çiçeklerden görüntü
Sipariş alınırken görüntü
Çiçek buketinin hazırlanması
RÖP 1: Fatih Selçuk
Hazırlanan buketin kemancı eşliğinde adrese gönderilmesi
Binaya girilmesi
Çiçek buketinin alıcısına keman eşliğinde verilmesi
RÖP 2: Gülay Fedakar
RÖP 3: Bayram Karakaya  (Kemancı )
Detaylar
610 MB -05.34 (HD)
Haber: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

Görüntü Dökümü:
-------------------------- (ERZURUM)
-Derat çifti çalan keman eşliğinde kalbin içine girmesi
-Görevlilerin kalbi yakması
-Çiftin dans etmesi
-Vatandaşların alkışlması
-Çiftle röp

Haber: Turgay İPEK / Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM, (DHA)
(Süre. 340 Dk / 410 MB)

Görüntü Dökümü:
--------------------------(KAYSERİ)
- Sevgililer günü standından görüntü
- Sevgililer gününe özel hazırlanan çikolata ve çikolata kutuları
- Sevgililer günü siparişlerin hazırlanması
- İşletmeci Hamdi Çarşıbaşı ile röportaj
- Diğer detaylar

(Haber -Kamera:Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ,DHA)
(134 MB)

Görüntü Dökümü
-----------------------(SİVAS)
-Çiçekçiden görüntüler
-Hazırlanan güller ve buketler
-Çiçekçinin konuşmaları
-Sokak röportajları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)
(334 mb)

Görüntü Dökümü
------------------------ GAZİANTEP
- Pırlantalar
- Yüzüklerin takılması
- Mehmet Durdu Kocalar Röp.
- Genel ve detay görüntüler
(Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 142 MB

Görüntü Dökümü
-------------------------TRABZON
Buzağının evin önüne getirilişi
Ahmet Baki\'nin eşne seslenmesi
Eşinin evden çıkarak buzağıyı teslim alması
Konuşmalar
Detaylar
(Haber-Kamera: İNAN KALYONCU/DHA

Görüntü dökümü
--------------------TRABZON
-Ekmek yapılışı
-Fırından çıkarılması
-Ekmek alan müşteriler
-Fırıncı Yunus Bahadır ile röp.
-Detaylar

Haber: Osman ŞİŞKO - Kamera: Selçuk BAŞAR TRABZON-DHA

Görüntü Dökümü
------------------------ AYVALIK
-Sevgililer günü hediye pazarından görüntü.
-Stantlardan görüntü.
-Sibel Harmandalı ile röp.
-Naibe Çelebi ile röp.
-Ahmet Yıkılmazdağ ve Elvan Yıkılmazdağ çifti ile röp.
-Ahmet Yıkılmazdağ ile röp.
Haber-Kamera: Kadri KAYA /AYVALIK(Balıkesir), (DHA)

Görüntü HD değil. Görüntü süresi 3 dakika 17 saniye. 102 MB

Görüntü Dökümü ANTALYA
--------------------------
Çiçeklerin saksılar içinde görüntüsü
Paketlenmiş yenilebilir çiçeklerin görüntüsü
RÖP 1 : Mustafa Erüst

(Haber: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)
484 MB /// 04.25

=========================================================

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir