Gündem

DHA YURT BÜLTENİ 20

Evlilik teklifi için attığı 'havai fişek' yangın çıkardı   ANTALYA'nın Kemer ilçesinde, S

21 Eylül 2018 05:31

Evlilik teklifi için attığı \'havai fişek\' yangın çıkardı
 
ANTALYA\'nın Kemer ilçesinde, S.M.\'nin (29) evlilik teklifi yaptığı kız arkadaşını etkilemek için gerçekleştirdiği havai fişek gösterisi, orman yangınına yol açtı. Yangın, yakında bulunan otel personeli, itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürülürken, havai fişeği attığı belirlenen S.M. ise gözaltına alındı.
Kemer merkezindeki Çalış Tepesi’nde saat 20.00 sıralarında havai fişek atıldığı ve bu nedenle ormanlık alandaki çalılıklarda yangın çıktığı ihbarı üzerine Orman İşletme Şefliği’ne ait 2 arazöz ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. İlçe Emniyet Müdürü Rasim Oymaağaç ve ekipler de bölgeye gitti.

OTEL PERSONELİ İLK MÜDAHALEYİ YAPTI
Yangının çıktığı bölgede bulunan bir otelin personeli, alevlere yangın söndürme tüpleriyle ilk müdahaleyi yaptı. Ardından itfaiye ve orman ekiplerinin de müdahalesiyle yangın büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın tüpleriyle alevlere müdahale ederken dumana maruz kalan personele otelin doktoru Selim Ertan oksijen maskesi takıp, sağlık durumlarını kontrol etti.

HAVAİ FİŞEK ORMANA DÜŞTÜ
Öte yandan, ekipler bölgeye gelirken, biri kadın 2 kişinin Çalış Tepesi’nden aşağı indiğini görenler polise haber verdi. Polis S.M.’yi gözaltına alırken, kız arkadaşı S.K.’yi (24) de ifadesi için polis merkezine götürdü. Bir otelde restoran şefi olan S.M.’nin, Çalış Tepesi’nde kız arkadaşına evlilik teklifi yaptığı sırada attığı havai fişeğin yön değiştirerek ormanlık alana düşmesinin ardından yangın başladığı belirlendi.
S.K. polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, S.M. ise sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. S.M., polis merkezinden çıkarıldığı sırada kendisini görüntüleyen gazeteciyi haber yapılmaması konusunda tehdit etti. Soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- İtfaiye araçlarından detay
- Orman aracının gelişi detay
- Otel personelinden tüplerle beraber inmesi
- Personele oksijen maskesi takılması
- Ambulanstan detay
- Personelin başına su dökülmesi
- Olay yerinden detay
- Polis aracından detay
- Kemer Polis Merkez Amirliği detay
- Kızın polis merkezine getirilmesi
- Erkeğin polis merkezinden çıkışı
- Polis aracına bindirilmesi ve aracın gidişi

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN /KEMER(Antalya),(DHA)
=============================================

Barışmaya gittiği 10 yıllık eşini bacaklarından vurdu

ADANA\'nın merkez Çukurova ilçesinde Selvi G., barışmak için arkadaşının evinde buluştuğu 10 yıllık eşi Murat G. tarafından tabancayla bacaklarından vurularak yaralandı.
Olay, saat 23.00 sıralarında merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi 77002 Sokak\'taki apartmanın 10\'uncu katında meydana geldi. 10 yıllık evli ve 2 çocuk sahibi Selvi ve Murat G. çifti, iddiaya göre bir süre önce sorun yaşadı. Aradaki dargınlığı bitirmek için arkadaşlarının evinde buluşan Selvi G. ile Murat G., henüz bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine belindeki tabancayı çıkartan Murat G., eşini her iki bacağından da vurarak yaraladı. Olayın ardından evden çıkan Murat G., otomobiline binerek olay yerinden kaçtı. Evdekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sandalye sedye ile 10\'uncu kattan indirilen Selvi G., hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Selvi G.\'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. 
Olayın ardından kaçan Murat G.\'yi yakalamak için çalışma başlatan polis, soruşturmaya devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- Polis araçlarından görüntü
- Ambulanstan görüntü
- Apartmanın dış görüntüsü
- Yaralı Selvi G.\'nin apartmandan çıkartılması
- Yaralanın ambulansa taşınması
- Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 01\'30\" - BOYUT: 279 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
=======================================

Televizyondan uyuşturucu ve terazi çıktı

BURSA\'nın Orhangazi İlçesinde polis ekiplerinin bir eve yaptığı baskında televizyonun içine gizlenmiş metamfetamin ile bir miktar kokain ve hassas terazi ele geçirildi.
Bursa\'nın Orhangazi İlçesinde uyuşturucu imalatı ve ticareti yaptığı yönünde ihbar alan polis ekipleri, Ramadan M.\'ye ait eve baskın yaptı. Operasyonda evi didik didik arayan polis ekipleri, televizyonun söküldüğünü fark etti. Durumdan şüphelenen polisler, televizyonu indirerek, içine baktıklarında gördükleri karşısında hayrete düştü. Televizyonun içinden, satışa hazır vaziyette 25 küçük paket halinde 25 gram metamfetamin, 14 paket içinde toplam 6 gram kokain ve 1 adet hassas terazi çıktı. Gözaltına alınan Ramadan M.’nin sorgusu sürüyor.

Görüntü Dökümü:
--------------------
-Ekiplerin Televizyonu sökmesi
-Sökülen televizyondan uyuşturucu çıkarılması
-Detaylar

Haber-Kamera: Hasan BOZBEY /ORHANGAZİ(Bursa),(DHA)
==============================================

Bursa\'da 8 işçi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
 
BURSA\'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren perde fabrikasında akşam yemeği yiyen 8 işçi, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.
Olay, akşam saatlerinde Bursa\'nın İnegöl ilçesi Mahmudiye Mahallesi\'nde faaliyet gösteren perde fabrikasında meydana geldi. Fabrikaya 16.00- 00.00 vardiyasında çalışmak üzere gelen işçiler, akşam saat 20.00\'de yemek yemek için yemekhaneye gitti. Özel yemek firmasından gelen yemekleri tüketen 20 işçiden 8 kadın, yaklaşık bir saat sonra karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti  üzerine hastaneye kaldırıldı. Yemekten zehirlendiği düşünülen işçiler Sibel A. (32), Mümine E. (35), Necla M. (23), Sevim G. (26), Kader M. (19), Elif B. (20), Zehra M. (20), ve Hafize P. (37) mideleri yıkandıktan sonra taburcu edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Hastane önünden görüntüler
-Hastalanan işçilerin tedavilerinin ardından hastaneden çıkışı

Haber-Kamera:  Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
==========================================

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir