Gündem

DHA YURT BÜLTENİ-16

Yeni yıl bebeği cami avlusuna terk edildi Gaziantep'te kimliği ve uyruğu henüz belirsiz 1 günlük kız bebeği, cami avlusuna bırakıldı

02 Ocak 2018 03:41

Yeni yıl bebeği cami avlusuna terk edildi

Gaziantep\'te kimliği ve uyruğu henüz belirsiz 1 günlük kız bebeği, cami avlusuna bırakıldı.
Olay, akşam saatlerinde Çamlıca Mahallesi\'nde bulunan Ali Erçelebi Mahallesi\'nde meydana geldi. Yatsı namazı için camiye gelenler, avluda battaniyeye sarılı bebek buldu. Bebeği \'üşemesin\' diye cami içerisine alan vatandaşlar, polis ve sağlık görevlilerine haber verdi. İhbarla gelen sağlık görevlileri, kız bebeği ambulansla Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi\'ne götürdü. Acil serviste muayene edilen ve yapılan incelemede göbek mandalı halen takılı olan ve topuk kanı alındığı saptanan bebeğin dün bir sağlık kuruluşunda doğduğu belirlendi. Sağlık durumu iyi olduğu belirtilen kız bebek, kuvöze konularak hastanenin yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Polis, bebeğin uyruğunu ve camiye bırakan kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
---------------------------------
- Ali Erçelebi Camisi
- Cami avlusu
- Bekleyen polisler
- Hastane
- Bebeğin muayene edilmesi
- Bebeğin kuvözde ambulansla taşınması
- ambulansın gidişi
- Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 119 MB
Haber: Mücahit YOLCU- Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP,(DHA)

=================================================

Dağ gezisinde ayakları kırılan üniversite öğrencisi 5 saat sonra kurtarıldı
     
Manisa\'nın Yunusemre İlçesi\'nde, 2 arkadaşı ile birlikte gezmeye çıkan ve dağlık bölgede ayağı kırılan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Mazlum Akgün, 25 kişilik arama kurtarma ekibi tarafından 5 saat sonra kurtarıldı. 
Olay, bugün öğle saatlerinde Spil Milli Parkı\'nın engebeli Sandıkkale Mevkii\'nde meydana geldi. 21 yaşındaki Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencisi Mazlum Akgün, iki arkadaşı ile birlikte dağ gezisine çıktı. Akgün, Sandıkkale Mevki\'ndeki yüksek kayalardan birisinden dengesini kaybetmesi sonucu düşerek iki ayağını birden kırdı. Akgün\'ün arkadaşları durumu AFAD, UMKE ve AKUT ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine 25 kişilik arama kurtarma ekibi üç arkadaşı aramaya başladı. Yaklaşık beş saat süren araştırmanın sonucunda iki ayağı birden kırılan Mazlum Akgün ve iki arkadaşına ulaşıldı. İlk müdahalenin UMKE ekipleri tarafından yapılmasını ardından Mazlum Akgün, sedye üzerinde yaklaşık 6 kilometrelik engebeli dağ yolundan indirilerek ambulansa taşındı. Akgün ambulansla Manisa Devlet Hastanesi\'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Akgün\'ün durumunu iyi olduğu, sol bacağında ağır kırık, sağ bacağında ise hafifi kırıklar olduğu belirtildi. Dağdan indirilen Akgün\'ün arkadaşlarının ise durumunun iyi olduğu öğrenildi. AFAD Manisa İl Müdürü Bekir Şen yaptığı açıklamada, kendilerine ihbarın 15.48 sıralarında geldiği ve ihbarı alır almaz 25 kişilik arama kurtarma ekibi ile araştırmaya başladıklarını ifade ederek, \"Üç arkadaş her hafta bu bölgeye gezmeye çıkıyorlarmış. Bu haftada her zaman gittikleri mevkiinin bir üstüne daha çıkmak istemişler. Ancak arkadaşlarından birisi yüksek kayalıklardan düşerek ayaklarını kırmış. Yaklaşık 5 saat süren arama çalışmasının ardından üç gencimize de sağ salim ulaştık. Ayakları kırılan arkadaşımızın sağlık durumu iyi. Manisa Devlet Hastanesi\'nde gerekli müdahaleler yapılıyor\" dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
--------------------------------   
- 25 kişilik arama kurtarma ekibinden g örüntü
- Yaralı Mazlum Akgün ile iki arkadaşından görüntü
- Genel ve detay görüntü

Haber - Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA,(DHA)
=========================================

İbre 130 kilometrede takılı kaldı: 2 ölü
 
KOCAELİ\'nin Kandıra ilçesinde şerit ihlali yapan otomobilin karşı yönden gelen otomobille çarpışması sonucu 2 sürücü yaşamını yitirdi. Kazaya neden olan otomobilin hız göstergesinde ibrenin 130 kilometrede takılı kaldığı görüldü.
Kaza akşam saatlerinde, İzmit ile Kandıra arasındaki karayolunun Davuldere mevkiinde meydana geldi. Kandıra istikametine giden 26 yaşındaki Bünyamin Duru idaresindeki 41 FK 988 plakalı otomobil, karşı istikamete geçerek Kadir Şen idaresindeki 41 FB 602 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekibi araçlarda sıkışan sürücüleri çıkardı. 112 Acil ekipleri her iki sürücünün de öldüğünü belirledi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Bünyamin Duru ve Kadir Şen\'in cenazeleri İzmit Asri Mezarlığı morguna kaldırıldı.
Kaza sonrası Bünyamin Duru\'nun kullandığı otomobilin hız göstergesinde ibrenin 130 kilometrede takılı olduğu görüldü. Yaşamını yitiren Bünyamin Duru\'nun 2 gün sonra askere gideceği öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-----------------
-Kaza yerinden görüntü
-Araçtan çıkarılan Bünyamin Duru\'nun sedye ile ambulansa konulması
-Kadir Şen\'in otomobilinden çıkarılması
-Araçlardan görüntüler

Haber-Kamera: Dinçer AKBİR / KANDIRA(Kocaeli),(DHA)
=========================================

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir