Gündem

DHA YURT BÜLTENİ - 9

Dövdüğü eşinin kardeşlerine ateş açtı: 7 yaralı   ŞANLIURFA’da eşinden şiddet gördüğü için babasının evine giden Kerime Ç

26 Haziran 2018 01:00

Dövdüğü eşinin kardeşlerine ateş açtı: 7 yaralı
 
ŞANLIURFA’da eşinden şiddet gördüğü için babasının evine giden Kerime Ç.\'nin kardeşleri konuşmak için eniştelerinin evine gitti. Kayınbiraderlerinin geldiğini gören Ferhat Ç.\'nin tüfekle rast gele ateş açması sonucu aralarında oyun oynayan çocukların da bulunduğu 7 kişi yaralandı.
Olay, akşam saatlerinde Ahmet Yesevi Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre Ferhat Ç., bilinmeyen tartıştığı eşi Kerime Ç.’yi dövdü. Bunun üzerine Kerime Ç. evi terk edip babasının evine gitti. Kerime Ç., durumu erkek kardeşlerine anlattı. İsimleri öğrenilemeyen 3 kardeş, enişteleri Ferhat Ç’nin evine gitti.  Evin önünde eniştelerine bağırarak dışarı çıkmasını isteyen kayınbiraderlerinei gören Ferhat Ç., balkona çıkarak pompalı tüfeğiyle rast gele ateş açtı. Mahallede korku dolu dakikaların yaşanmasına neden olan olayda tüfekten çıkan saçmalara hedef olan ve aralarında oyun oynayan çocukların da bulunduğu kimlikleri belirsiz 7 kişi yaralandı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerinde inceleme yapan polis, Ferhat Ç ile ismi öğrenilemeyen 1 kişiyi gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- Olay yerinde toplanan kalabalık
- Olayın yaşandığı evin önünde toplanan mahalle sakinleri
- Yaralılar ambulansa konulması
- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK / ŞANLIURFA,(DHA)
=====================================

Polis memuru, oğlunun gözü önünde eşini öldürdü
 
KOCAELİ\'nin Körfez ilçesinde, polis memuru İbrahim Y., boşanmak isteyen eşi Elif Kaya Y.\'yi oğlunun gözü önünde beylik tabancası ile iki el ateş ederek vurdu. Engel olmaya çalışan küçük yaştaki oğlunun müdahalelerine rağmen göğsünden ve karnından yaralanan üç çocuk annesi Elif Kaya Y., kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Olay saat 19.00 sıralarında, Körfez Güney Mahallesi Bodur Sokak\'ta meydana geldi. İddiaya göre, İzmit\'te bir polis merkezinde görevli İbrahim Y. ile eşi Elif Kaya Y. arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. İbrahim Y. tartışma sırasında küçük yaştaki oğlunun gözleri önünde beylik tabancasını çıkartarak eşine 2 el ateş etti. Kurşunlardan biri Elif Y.\'nin göğsüne, biri ise karnına isabet etti. Tartışma sırasında engel olmaya çalışan oğlu, bir cisimle babasının başına vurmasına rağmen yaşananlara engel olamadı.

EŞİNİ VURDU, KARAKOLDAKİ POLİSLER EVE KOŞTU
Olayın ardından evden çıkan İbrahim Y., yakındaki Tütünçiftlik Polis Merkezi\'ne giderek, eşini vurduğunu, teslim olmaya geldiğini söyledi. Eve giden polisler, 112 Acil servise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi tarafından ambulansla Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'ne kaldırılan Elif Kaya Yavuz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BOŞANMA DAVASI AÇTI
3 çocuk annesi Elif Kaya Y.\'nin, bir süredir eşi İbrahim Y. ile aralarındaki sorunlar nedeniyle boşanmak için dava açtığı, evlerini ayırmak için de görüştükleri öğrenildi. Gözaltına alınan İbrahim Y.\'nin ifadesi alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
Olay yerinden görüntüler
Polis ve eşinin fotoğrafları
Karakoldan görüntü

Haber-Kamera: Nabi YAZICI-Dinçer AKBİR / KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA)
======================================================

Çankırı\'da sağanak yağış nedeniyle su baskınları yaşandı

ÇANKIRI\'da kısa sürede etkili olan sağanak yağmur nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su basarken, cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri de sürücülere zor anlar yaşattı.
Yağış nedeniyle ev ve iş yerlerinin bodrum katları su içinde kalan vatandaşlar kendi imkanlarıyla yağmur sularını tahliye ederken, Çankırı Belediyesi ekipleri de vidanjör yardımıyla tıkanan rögarları açtı. Yağışa hazırlıksız yakalananlar yakınlarındaki iş yerlerine sığındı. Vatandaşlar, su birikintilerinin üzerinden atlayarak geçmeye çalıştı. Yağmur nedeniyle trafik de durma noktasına geldi. Vatandaşlar, su baskınlarının önüne geçmek için yoğun çaba sarf etti. İtfaiye ekipleri, tıkanan rögarları açmak, baskın yaşanan ev ve işyerlerine dolan suları tahliye etmek için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Cadde ve sokaklarda su birikinti görüntüleri
-Ev ve işyerlerinden görüntü
-Detaylar

Haber-Kamera: Ramazan SARICI /ÇANKIRI,(DHA)
=======================================

Akyazı\'da kavga: 1 yaralı
 
SAKARYA\'nın Akyazı ilçesinde, M.Ö. tartıştığı 16 yaşındaki E.Ü.\'yü bıçakladı. Yaralanan genç tedavi altına alınırken, yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirdi.
Olay akşam saatlerinde, Akyazı Yeni Mahalle Gül Sokak\'ta meydana geldi. M.Ö. ile E.Ü. arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. M.Ö. üzerindeki bıçağı çıkartarak E.Ü.\'yü karnından yaraladı. Şüpheli M.Ö. olay yerinden kaçarken, yaralanan E.Ü yakınları tarafından Akyazı Devlet Hastanesi\'ne getirildi. E.Ü. burada yapılan ilk müdahalenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'ne sevk edildi. Olay sonrası iki tarafın yakınları Akyazı Devlet Hastanesi\'nde karşılaşınca arbede yaşandı. Polis tarafları ayırdı. E.Ü.\'nün yakınları hastanenin önünde sinir krizleri geçirdi. Polis, M.Ö.\'yü yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Yaralının sevki
-2 ailenin hastane önünde tartışması
-Yaralı yakınının sinir krizi geçirmesi
-Detay

Haber-Kamera: Alaattin ONUR /AKYAZI(Sakarya),(DHA)
===========================================
 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir