Gündem

DHA YURT - (ÖZEL) Edirne'de ilkokullu 3 kız, Atatürk ıslanmasın diye büstüne şemsiye tuttu

EDİRNE'nin Tayakadın Köyü'nde bulunan Şehit Cem Havale İlkokulu öğrencileri 7 yaşındaki Damla İnceoğlu, aynı yaştaki Dilay Büyükpiliç ile 8 yaşındaki Öykü Cam, yağmur yağışı sırasında çıktıkları teneffüs sırasında okul bahçesinde bulunan Atatürk büstünün

29 Eylül 2017 12:55

EDİRNE\'nin Tayakadın Köyü\'nde bulunan Şehit Cem Havale İlkokulu öğrencileri 7 yaşındaki Damla İnceoğlu, aynı yaştaki Dilay Büyükpiliç ile 8 yaşındaki Öykü Cam, yağmur yağışı sırasında çıktıkları teneffüs sırasında okul bahçesinde bulunan Atatürk büstünün ıslandığını görünce, büste şemsiye tutarak yağmurdan korumaya çalıştı. Öğrencilerden Büyükpiliç, Atatürk\'ün yağmurdan ıslandığını görünce arkadaşlarıyla Atatürk\'ü korumaya karar verdiklerini belirterek, \"Hep beraber Atatürk ıslanmasın diye şemsiye tuttuk. Biraz biz ıslandık ama olsun, Atatürk ıslanmadı\" dedi.
Edirne\'nin merkeze bağlı Tayakadın Köyü\'nde bulunan Şehit Cem Havale İlkokulu\'nun birinci sınıf öğrencileri Damla İnceoğlu, sınıf arkadaşı Dilay Büyükkılıç ve ikinci sınıf öğrencisi Masal Cam, yağmur yağışı sırasında teneffüse çıktıklarında okul bahçesindeki Atatürk büstünün yağmurda ıslandığını gördü. İçinde Atatürk sevgisi bulunan öğrencilerden Dilay Büyükpiliç, arkadaşlarına Atatürk\'ü yağmurdan korumaları gerektiğini söyleyince, birlikte koruma kararı aldılar. Öğrenciler, yağmur yağışı altında çıktıkları iki teneffüs boyunca şemsiye tutarak Atatürk\'ü yağmurdan korumaya çalıştılar. Öğrencilerin, büstü şemsiye tuttukları sırada bir veli fotoğraflarını çekerek sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşılan fotoğraflar çok sayıda beğeni aldı.
\"BİZ ISLANDIK, ATATÜRK ISLANMADI\"
Öğrencilerden Dilay Büyükpiliç, Atatürk\'ü çok sevdiğini ve yağmurda ıslanmasına dayanamadığını belirterek, \"Dışarı çıktığımda Atatürk\'ün yağmurdan ıslandığını gördüm. Arkadaşım Damla\'ya, \'Atatürk\'ü yağmurdan korumamız lazım\' dedim. O da bana
\'ver şemsiyeni koruyalım\' dedi. Boyum büste ulaşmadığından dolayı şemsiyemi Damla\'ya verdim.  Bu sırada arkadaşım Masal\'da yanımıza geldi. Hep beraber Atatürk ıslanmasın diye şemsiye tuttuk. Biraz biz ıslandık ama olsun, Atatürk ıslanmadı\" dedi. 
Şemsiyeyi Atatürk\'ün büstüne tutan Damla İnceoğlu\'da, \"Dilay yağmur yağınca \'Atatürk\'ü yağmurdan korumamız lazım\' dedi. Bende \'ver şemsiyeni koruyalım\' dedim. Benim boyum uzun olduğu için şemsiyeyi ben tuttum. Atatürk\'ü yağmurdan koruduğumuz için çok mutluyum. Yağmur yağdığında yine atamızı şemsiye ile koruyacağız\" dedi. 
İkinci sınıf öğrencisi  Öykü Cam, Atatürk\'ü çok sevdiğini söyleyerek, \"Her yağmur yağdığında çok üzülüyorduk. Yağmurdan ıslanmasın diye böyle bir karar aldık\" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Okuldan genel detay
Çocuklar okul bahçesinde oynaması
Dilay,  Damla ve Öykü\'nün sınıflarında
Çocukların büste şemsiye açması
Olayı canlandırmaları
Dilay Büyükpiliç ile röp.
Damla İnceoğlu ile röp.
Öykü Cam ile röp.
Atatürk büstü genel detay
Çocukların büst önünde el sallaması

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)

=============================================

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir