Gündem

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

1- AFRİN ŞEHİDİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER-Özgür Deniz KAYA -İSTANBUL DHA Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin Afrin kentinde düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan piyade üstçavuş Fatih Mehmethan, son yol

28 Ocak 2018 20:14

1- AFRİN ŞEHİDİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER-Özgür Deniz KAYA -İSTANBUL DHA
Türk Silahlı Kuvvetleri\'nin (TSK), Suriye\'nin Afrin kentinde düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı\'nda şehit olan piyade üstçavuş Fatih Mehmethan, son yolculuğuna uğurlandı. 
Suriye\'nin Afrin kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri\'nin (TSK) PYD,YPG VE DEAŞ\'a yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı\'nda piyade üstçavuş Fatih Mehmethan şehit oldu. Şehit astsubay Mehmethan için  Pendik 15 Temmuz Şehitler Camisinde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Erol Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.
Cenaze töreni için cami avlusuna getirilen şehidin naaşını, eşinin üniformasını giyen eşi Gamze ile anne ve babası karşıladı. Şehidin eşi Gamze Mehmethan tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Yüzlerce kişinin son yolculuğuna uğurlamaya geldiği şehit için ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Namazın ardından askerlerin omuzladığı şehidin naaşı tekbirler eşliğinde top arabasına konuldu. Bu sırada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya şehidin eşi Gamze Mehmethan\'ın elini tutarak teselli etmeye çalıştı. Afrin şehidi törenin ardından Ümraniye Kocatepe Mezarlığı içindeki şehitlikte toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:
--------------------
-Cenazenin camiye getirilmesi
-Cenaze namazının kılınması
-Şehidin yakınlarından detaylar
-Şehidin top arabasına konulması
-Genel ve detaylar

28.01.2018 - 17.11 Haber Kodu : 180128152

==================


2- ŞEHİDİN CENAZESİ HELALLİK İÇİN EVİNE GETİRİLDİ 

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ- İSTANBUL DHA
Afrin\'de şehit olan piyade üstçavuş Fatih Mehmethan\'ın cenazesi Üsküdar Karacaahmet mezarlığındaki gasilhaneden alınarak konvoy eşliğinde Ümraniye Kazımkarabekir Mahallesi\'nde bulunan evine getirildi. Şehidin cenazesini çok sayıda vatandaş karşıladı. Ümraniye müftüsü tarafından Kur\'an-ı Kerim okundu. Şehitin eşi Gamze Mehmethan, cenaze aracına çıkarak tabutun üzerine kapandı. Cenazede sık sık tekbir sesleri yükseldi. Alınan helalliğin ardından şehit Mehmethan\'ın cenazesi Pendik 15 Temmuz Camiinde kılınacak cenaze namazı için yola çıktı.
 
Görüntü Dökümü:
--------------------
-Şehit askeri evi
-Şehidin evi önünde toplanan kalabalık
-Şehidin cenazesinin eskort halinde gelişi
-Eşinin tabutun üzerine kapanması
-Edilen dualar
-Vatandaşların tekbir çekmesi
-Dualar okunması
-Helallik alınması
-Genel ve Detay

28.01.2018 - 14.56 Haber Kodu : 180128106

===================

3 - GENÇ KIZA YUMRUKLA SALDIRAN ZANLI TUTUKLANDI (1)

Haber: Ramazan EĞRİ-Özden ATİK-İSTANBUL DHA
Kadıköy\'de 17 yaşındaki genç kıza yumrukla saldıran A.K.G. tutuklandı.
Kadıköy Caferağa Mahallesi\'nde önceki gün meydana gelen olayda liseli 17 yaşındaki B.G.K . kaldırımda yürürken karşıdan A.K.G\'nin yumruklu saldırısına uğramıştı. Polis, güvenlik kamerasından tespit ettiği saldırganı yakalayarak gözaltına almış, zanlı sevk edildiği adliyede serbest kalmıştı. Dün tekrar gözaltına alınan A.K.G. bugün tekrar sevk edildiği Anadolu Adalet Sarayı\'nda tutuklandı.  


Görüntü Dökümü: (ARŞİV)
---------------------------------------
-GÜVENLİK KAMERASI
-Kızın yürümesi
-Adamın gelişi
-Yumruk atması
-Yardıma gelenler
AKTÜEL GÖRÜNTÜ
-Olay yeri
-Genç kız ile röp.
-Annesi ile röp.
-Görgü tanıkları ile röp.
-Genel ve detay görüntüler
-Şüpheli A.K.G.\'nin emniyetten çıkışından görüntü
-Genel ve detaylar 


28.01.2018 - 17.07 Haber Kodu : 180128148

===================

- MERAL AKŞENER, AFRİN\'DEKİ ASKERLERİMİZ İÇİN KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

* İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partilileriyle birlikte Afrin\'deki \'Zeytin Dalı Harekatı\'na katılan askerlerimiz için kan bağışında bulundu. 

* Akşener, 

\"Dışişlerinde bireysel ilişkiler neticesinde iki paralık olmuş Türkiye\'nin itibarını Türk ordusu ve kahraman Mehmetçik toparlayıp geri getiriyor\" dedi. 

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul / DHA 
İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı, Güngören\'deki bir AVM önünde Afrin\'deki \'Zeytin Dalı Harekatı\'na katılan askerlerimiz için kan bağışı etkinliği düzenledi. Etkinliğe İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı. Partililer, AVM önünde kurulan Kızılay çadırına girip kan bağışında bulunmak için kuyruklar oluşturdu. 

\"KANIMIZLA DESTEK OLMAK İÇİN BURADAYIM\"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, \"Mehmetçiğimize kanımızla destek olmak için buradayım\" dedi. Akşener, \"İnşallah Afrin\'de hiç şehit haberi almadan büyük bir zaferle şanlı orumuz ve kahraman Mehmetçiğimiz başarılı olur. Ayağına taş değmeden çocuklarımız geri döner ve Türkiye\'nin itibarını yeniden ayağa kaldırır. Tamamen destek amaçlı bir etkinlik bu\" diye konuştu. 

\"ÖSO İÇİN, \'DOST UNSURLARI\' DEMEYİ ŞİMDİLİK TERCİH ETMEKTE FAYDA VAR\"
\"Özgür Suriye Ordusu ile hareket edilmesine dair bir tartışma var. Siz ne dersiniz?\" sorusuna Akşener, \"Ögür Suriye Ordusu\'nun içinde bildiğim kadarıyla daha ağırlıklı olarak Mehmetçiğimizle beraber hareket eden Türkmen gruplar var. Çok fazla bilgimiz yok. Sadece bizim kişisel imkanlarımızla edindiğimiz bilgiler var. Dost unsurlar demeyi şimdilik tercih etmekte fayda var\" yanıtını verdi.     

\"ABD SEÇİMLERİNDE AK PARTİLİLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU, \'BRAVO TRUMP REYİZ\' VAZİYETİNDEYDİLER\"
\"Yurtdışından gelen eleştirilere ne diyeceksiniz? En son Erdoğan Trump görüşmesine ilişkin farklı açıklamalar yapıldı. Bu konuyu nasıl görüyorsunuz?\" sorusuna Akşener, \"ABD ile olan ilişkinin içinde, Rusya ile olan ilişkinin içinde, geçmişte Esad ile olan ilişkinin içinde özne, bizatihi sayın Erdoğan\'ın şahsı. Yani dışişleri diye bir kavram yok orada. Hatırlayın ABD seçimleri olurken AK Partililerin büyük çoğunluğu, \'bravo Trump Reyiz\' vaziyetindeydiler. Clinton\'u düşman ilan etmişlerdi. Halbuki ABD\'nin başkanı kim olursa olsun, birincil önceliği Amerika\'nın çıkarlarıdır. Dolayısıyla dünün Obamasıyla bugünün Trump\'ı arasında Amerikan çıkarlarını gözetmek açısından bir fark yok. Siz buraya bireysel şahsi ilişkiler üzerinden bakarsanız olmaz. Herşey şahsi ilişkiler olursa Obama da aldatır, Putin bi ara aldattı, Esad kardeşdi aldatıldı. Nasıl bir aldatılma halidir. Dışişlerinin birikimiyle birlikte yol alınsa kimse sizi aldatamaz. Başka bir ülkede olsa bu kadar kandırılan, kandırıldığı için de doğal olarak söylemleriyle milleti kandıran bir yönetimin iş başında kalması mümkün olamaz\" diye konuştu.

\"KİLİS\'E GİDEBİLİRİM\"
\"Kilise gitmeyi planlıyor musunuz?\" sorusuna ise Akşener, ilk bölgeye gidenlerin kendi milletvekili arkadaşları olduğunu dile getirerek, \"Sanırım gidilecek ama zamanını bilmiyorum. Ben hiçbir şeye tek başıma karar vermiyorum. Eksikliğini hissettiğimiz demokrasiyi kurallar ve kurullar çerçevesinde devam ettiriyoruz. Bütün kararlar ortaklaşa alınıyor. Başkanlık divanında bunlar tartışılıp karar verilecek\" dedi. 

\"TÜRKİYE\'NİN İTİBARINI TÜRK ORDUSU GERİ GETİRİYOR\"
Şehitler için çok üzgün olduğunu ifade eden Akşener, \"Bu arkadaşlar iş başına geldiklerinde ordu ile ilgili ön yargıları vardı. Ergenekon, Balyoz kumpaslarını hatırlayın. Sonra o davaların savcısı olan arkadaş \'kandırıldık\' dedi. Peki ordunun haksızlık yapılan o dönemdeki insanlarından resmi özür dilediniz mi? Hadi onu geçtik. İlker Başbuğ\'un şahsında Türk ordusundan özür dilediniz mi? Türk ordusu, 15 Temmuz\'daki o hain darbe kalkışmasında bir kez daha darbe yedi ama bütün bunlara baktığınızda şuanda, dışişlerinde bireysel ilişkiler neticesinde iki paralık olmuş Türkiye\'nin itibarını Türk ordusu ve kahraman Mehmetçik toparlayıp geri getiriyor, ayağa kaldırıyor. Nasıl ki 15 Temmuz\'da devleti bu millet sokaktan toplayıp getirdiyse...\" şeklinde konuştu.

\"AK PARTİ\'Yİ KADINLAR İKTİDARA GETİRDİ. BİZ DE KADINLARI İKTİDARA GETİRECEĞİZ\"
Akşener daha sonra Kızılay çadırına girerek kan bağışında bulundu. Kadın partililerin Akşener\'e yoğun ilgi göstermesi üzerine Akşener, \"Oransal olarak diğer partilerle mukayese edildiğinde kadın sayısı bizde daha çok. Bir de onlara (kadınlara) dirsek atmayı öğrettim. Dirsek atarak önlerini açacaklar\" dedi. Muhabirin \'siz de siyasette öylemi yapıyorsunuz?\' sorusuna Akşener, \"Çok başlangıcında öyleydi. Mümkün değil, zorlamazsanız kadınlara yol açmak imkansız. Bu nedenle kadın kotası koyduk. 4 Kadın il başkanımız var. İstanbul\'da 3 kadın ilçe başkanımız var. Bütün il ve ilçe kurullarında yüzde 25 muhafaza edildi. Hep onu diyorum Ak Parti\'yi kadınlar iktidara getirdi. Biz de kadınları iktidara getireceğiz \" diye konuştu. 
Akşener kan bağışında bulunduktan sonra bir süre partililerle fotoğraf çektirdi. 

Görüntü Dökümü:
-------------------------
- AVM önünde kurulan Kızılay çadırı
- Partililerin kan bağışında bulunması
- Akşener\'in gelişi
- Partililerin sevgi gösterisi
- Akşener\'in açıklamları
- Akşener\'in kan bağışında bulunması
- Akşener\'in kan bağışında bulunurken soruları yanıtlaması
- Genel ve detay görüntüler 

28.01.2018 - 15.11 Haber Kodu : 180128111

=================

5- İSTANBUL POLİS EMEKLİ ÖZEL HAREKATÇILAR DERNEĞİ: \'ZEYTİN DALI HAREKATI\'NI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ 

Haber - Kamera: Ersan SAN / İSTANBUL DHA
İstanbul Polis Emekli Özel Harekatçılar Derneği üyeleri, Galatasaray Meydanı\'nda biraraya gelerek, \"Zeytin Dalı Harekatı\"na destek açıklaması yaptı. Dernek adına açıklama yapan Yavuz Kurt, Türk Silahlı Kuvvetleri\'nin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı\'nı sonuna kadar desteklediklerini, gerek duyulması halinde bu mücadeleye katılmaya hazır olduklarını belirterek \"Türk Milletinin saflarında yer alın\" diye konuştu. 
 
Görüntü dökümü:
---------------------
-Kurt\'un açıklamaları
-Genel ve detaylar

28.01.2018 - 15.58 Haber Kodu : 180128124

=====================

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir