Gündem

DHA DIŞ - ABD'nin ilk başörtülü kongre üyesi Ilham Omar, yemin ederek göreve başladı

ABD, (DHA) – ABD tarihinde Temsilciler Meclisi'nin ilk başörtülü ve Somali asıllı üyesi Ilham Omar, Kur-an'ı Kerim üzerine yemin ederek göreve başladı

04 Ocak 2019 14:15

ABD, (DHA) – ABD tarihinde Temsilciler Meclisi\'nin ilk başörtülü ve Somali asıllı üyesi Ilham Omar, Kur-an\'ı Kerim üzerine yemin ederek göreve başladı.

AMERİKA Birleşik Devletleri\'nde (ABD) 6 Kasım\'da gerçekleştirilen ara seçimler sonrası Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleri, yemin ederek Kongrenin 116. dönemindeki görevlerine resmen başladı.

1837\'de yürürlüğe giren kanunla, meclis üyelerinin başını kapatan şapka, başörtüsü ya da şal ile mecliste oylamaya katılması veya kürsüye çıkması yasaklanmıştı. Ilham Omar, yemin törenine katılmasıyla birlikte ABD kongresindeki başörtüsü giyen ilk kişi olarak 182 yıllık yasağı kaldırdı.

Omar, başörtüsü giymesiyle ilgili Kasım ayında, \"Başörtüsünü kafama benim haricinde kimse koymuyor. Bu, \'ilk anayasa değişikliği (first amendment)\' tarafından korunan benim seçimim ve bu, benim kaldırılması için çalışacağım ilk yasak olmayacak\" twitini atmıştı, sonrasında Omar\'ın Temsilciler Meclisine başörtülü olarak katılmasına izin verilmesi için kuralar değiştirildi.

Kongrede yemin törenine katılıp yeminin etmesiyle birlikte Omar, Kenya\'daki mülteci kampından ayrılışından 23 yıl sonra ABD kongresine girmiş oldu.

Görüntü Dökümü

--------------
-Omar\'ın kongre üyesi olarak verdiği ilk oyun görüntüsü
-Omar\'ın attığı twit
-Omar\'ın Kuran Kerim ile verdiği poz
-Omar’ın fotoğraflar

 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir