Gündem

DGS tercihleri nasıl yapılır, tercih kılavuzu yayımlandı mı?

DGS tercihlerinin başlamasının ardından sınava girenler, DGS tercihleri ve tercih kılavuzu ile ilgili detayları merak etti. Peki, DGS tercihleri nasıl yapılır, tercih kılavuzu yayımlandı mı?

24 Ağustos 2022 13:30

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih tarihleri, DGS'ye giren adaylar tarafından araştırılıyordu. 2 yıllık ön lisans eğitimini lisans ile tamamlamak isteyenler, DGS sınavına girdi. DGS'ye giren adaylar, DGS tercih tarihlerini beklemeye başladı. DGS sonuçlarının 11 Ağustos tarihinde açıklanmasının ardından DGS tercihleri için de bekleyiş bugün sona erdi. Peki, DGS tercihleri nasıl yapılır, tercih kılavuzu yayımlandı mı?

DGS tercih tarihleri, DGS'ye giren adaylar tarafından bekleniyordu. DGS tercihlerinin açılmasıyla birlikte adaylar, tercih kılavuzunu araştırmaya başladı. 

DGS tercihleri nasıl yapılır?

DGS tercihleri, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapabileceklerdir.

DGS TERCİH EKRANI

DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

2022 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) tercih işlemleri, 24 Ağustos - 01 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak.

DGS TERCİH KILAVUZU