Gündem

Devrimci 78'liler Federasyonu: 12 Eylül hala devam ediyor; gün gelecek devran dönecek darbeciler halka hesap verecek

12 Eylül 2022 17:43

Devrimci 78'liler Federasyonu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde silahlı kuvvetlerin yönetime üçüncü açık müdahalesi olan 12 Eylül Askeri Darbesi'nin 42. yıl dönümüne ilişkin açıklama yayımladı. "12 Eylül hala devam ediyor" diyen Devrimci 78'liler, "Anayasasıyla, yargısıyla, siyasi partiler kanunuyla, seçim barajıyla, Tek tip elbisesiyle, tutuklamalarla, baskı, saldırı ve katliamlarla sürdürülüyor. Irkçılık ve gericilik hayatımızın her alanında daha da yoğunlaştırıldı." ifadelerini kullandı. 

"12 Eylül’ün 42. yılında unutmadık kaldığımız yeri. Son sözümüzü söylemedik daha. Hesabı görülmemiş hiçbir hesabı kapatmadık. Devrimcilerin kapatmadığı hiç bir hesap kapatılamayacaktır" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"12 Eylül Faşist darbesinin üzerinden 42 yıl geçti. 12 Eylül’ün faşist generalleri hesap vermeden öldüler. Yargılamalar bir bir düşürüldü. İşkence davaları kapatıldı. Taleplerimiz bir bir reddedildi. Darbe hukukunun işletildiği mahkemelerin verdiği kararlar üst mahkemelerce onaylanıp davalar kapatıldı. İşkenceciler devlet kademelerine yönetici olarak atanıp ödüllendirildiler. Şimdiye kadar yönetime gelen tüm hükümetler darbecilerle hesaplaşmak yerine darbenin nimetlerinden faydalanmayı seçtiler. Hatta iyi darbe, kötü darbe sınıflandırması yapıp bazı darbeleri desteklerken bazılarına karşı çıktılar. Bazılarını da fırsata çevirip “Allah'ın bir lütfu” olarak gördüler. 12 Eylül faşist darbesinin üzerinden 42 yıl geçmesine rağmen bir hesaplaşma iklimi yaratamadık. 12 Eylül hala devam ediyor. Anayasasıyla, yargısıyla, siyasi partiler kanunuyla, seçim barajıyla, Tek tip elbisesiyle, tutuklamalarla, baskı, saldırı ve katliamlarla sürdürülüyor. Irkçılık ve gericilik hayatımızın her alanında daha da yoğunlaştırıldı. Ülkemizde işsizlik, yoksulluk diz boyu. İnsanlarımız açlık ve yoksullukla terbiye ediliyor; bir çok insan ülkeden kaçmaya çalışıyor. İçerde ve dışarıda savaş politikaları dayatılıyor. İşgal politikaları devam ediyor. Mülteci ve sığınmacı sorunu büyüdükçe büyüyor. Gözaltı ve tutuklamalar gün geçtikçe artıyor. Mafya liderleri, tecavüzcüler, hırsızlar, soyguncular dışardayken; Gazeteciler, Milletvekilleri, Belediye başkanları, Bilim insanları, Öğrenciler, Öğretmenler cezaevlerinde. 80’lı yıllarda sermayenin içine düştüğü krizde çıkabilmek için halka yoksulluk ve sefalet olan 24 ocak kararlarını dayatmaktaydı. Bu kararları uygulayabilmek için ülkenin geleceğini karartıp sermayeye dikensiz gül bahçesi yaratanlar, yetiştirdiği kadrolarıyla bu günde darbe koşullarını aratmayacak şekilde halka açlığı yoksulluğu dayatıp, sermaye çetelerine halklarımızın hak ve kazanımları peşkeş çekiliyor."

"Ülkenin geleceği bir kişinin dudakları arasında"

Okul yerine yeni cezaevleri yapılıyor. Müze olan tarihi yapılara el konulup ranta ve ibadete açılıyor. Ormanlarımız yakılarak doğamız, yeraltı ve yerüstü zenginliklerimiz talan ediliyor. Sağlık ve eğitim imamlara, cemaatlere teslim edilmiş durumda. Kadına ve çocuklara yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve katliamları artarken İstanbul Sözleşmesini kaldırdılar. Ülkemiz KHK’lerle yönetiliyor. KHK ile işinden aşından olan insanlar açlığa mahkûm edilmiş durumda. Ülkenin geleceği bir kişinin dudakları arasında, herkes onun ağzından çıkacak söze bakıyor.

İnsan Hakları, Barış, Demokrasi, Basın özgürlüğü tamamen yok edilmiş durumda. Sahibinin sesi çanak medyadan başka bir ses çıkmasına izin verilmiyor. En ufak adil yargılanma talebi bile geri çevriliyor.
12 Eylül Faşist darbesinin 42. Yılında da 12 Eylül Egemenlerin gündelik ihtiyaçlarına göre yeniden yeniden düzenlemelerle tahkim edilerek AKP eliyle sürdürülüyor. O gün “Bizim çocuklar başardı” diyenler bu gün de başarılarının devamını sağlayıp pandemiyi, savaşı, katliamları fırsata çeviriyorlar.

“Bizim çocuklar başardı” diyenlere söyleyecek sözümüz verilecek mücadelemiz var. Halklarımızın Demokrasi, Özgürlük, İnsan Hakları, Devrim ve Sosyalizm talepleri ısrarla devam edecek.

Biz devrimciler, bizlere emanet edilen direnme ve dayanışma kültürünü yaşamlarımıza geri çağırarak. Omuz omuza direnmeye mücadele etmeye devam edeceğiz. 42 yıl önce zulüm orduları ile ülkemizi kan gölüne çevirenler unutmayın ki, acıların ağıtların yükseldiği bu coğrafya da size karşı mücadelemiz bitmeyecek.

12 Eylül’ün 42. yılında unutmadık kaldığımız yeri. Son sözümüzü söylemedik daha. Hesabı görülmemiş hiçbir hesabı kapatmadık. Devrimcilerin kapatmadığı hiç bir hesap kapatılamayacaktır.

Yaşasın Devrim ve Sosyalizm

Gün gelecek devran dönecek darbeciler halka hesap verecek.
 

TIKLAYIN | 12 Eylül Darbesi'nin 42. yıl dönümünde siyasilerden mesajlar