Gündem

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı ile Uşak, Düzce, Tunceli ve Şırnak İl Milli Eğitim müdürleri görevden alındı

Yunus Arıncı

07 Haziran 2024 00:05

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı görevden alınarak yerine Salih Tanrıkulu getirildi. Uşak, Düzce, Tunceli ve Şırnak İl Milli Eğitim müdürleri de görevden alındı. Sinop il Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci'nin ise göreve devam etmesine karar verildi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri ile 5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 10'uncu maddesi gereğince Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı görevden alınarak yerine Salih Tanrıkulu atandı. 

Salih Tanrıkulu

Uşak, Düzce, Tunceli ve Şırnak İl Milli Eğitim müdürleri de görevden alınarak yerlerine yeni isimler atandı. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevden alınan ve atanan isimler şöyle: 

-Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin'in yerine Halil Yücel atandı. 

-Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç'ın yerine Emrullah Aydın atandı. 

-Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci'nin yerine Fethi Ateş atandı. 

-Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener görevden alındı. 

Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci'nin ise görevine devam etmesine karar verildi. 

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu kimdir?

Ankara'da 1974'te dünyaya gelen Salih Tanrıkulu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1996'da mezun oldu, ardından ABD'de Illinois Üniversitesinde Ekonomi dalında yüksek lisans derecesi aldı.

1997'de Başbakanlık Uzman Yardımcısı olarak kamu görevine başlayan Tanrıkulu, 1998'den itibaren Maliye Bakanlığında Gelirler Kontrolörü, Gelir İdaresi Grup Başkanı, Vergi Başmüfettişi, Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu.

Mesleki faaliyetleri kapsamında OECD ve AB Fiscalis çalışma gruplarında ülkeyi temsil eden Tanrıkulu, 2013 - 2015 yıllarında Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği (Brüksel) Maliye Müşaviri ve NATO Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

2015'de Cumhurbaşkanlığı DDK Üyeliğine atanan Tanrıkulu, 2017'den Ocak 2023'e kadar Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini yerine getirdi.

Kasım 2023'ten bu yana DDK Başkan Vekili olarak görev yapan Salih Tanrıkulu, İngilizce ve Fransızca biliyor.

Tanrıkulu, evli ve üç çocuk babası.