Gündem

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ülsen: AKP’den yüzde 30-35 kopuş var, bölgede artık ikinci parti olamaz

"AKP’nin yarattığı siyasetteki güvensizlik bizleri de etkiliyor"

28 Ekim 2021 12:05

Diyarbakır’da, “İtiraz ediyoruz” diyerek bir kampanya aşlatan ve halkı şiddet olmadan demokratik haklarını kullanmaya sokağa çağıran Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, “AKP’den yüzde 30-35 kopuş var, bölgede artık ikinci parti olamaz” düşüncesini dile getirdi.

Medyascope’tan Ferit Aslan’a konuşan Ülsen, “Türkiye’de demokratik zemin yerle yeksan olmuştur. Tekrar hukuka geri dönülmelidir. Uzun zamandır söylenen, ‘Silivri soğuktur’ esprisi artık bizim gerçek durumumuzu özetler hale gelmiştir. Anayasal hak olan toplantı ve gösteri hakkımızı kullanmalıyız”  dedi.

Irak-Suriye tezkeresinde CHP’nin tavrının değil, İyi Parti’nin tavrının kendisini şaşırttığını da belirterek şu ifadeleri kullandı: 

“Bana göre bu durum muhalefetin uzun süredir yaptığı oyun kuruculuğu pozisyonunu sekteye uğrattı. İktidar uzun süredir gündem belirleyemiyor. İktidar dört-beş yıl öncesinin CHP’si ve muhalefetini arıyor” dedi. AKP’den bölgede kopuşların hızla devam ettiğini de söyleyen Ülsen, “AKP’ye oy veren insanların yüzde 30-35’i şu anda partiden kopmuş durumda ve kopuş sürüyor. AKP’nin MHP ile ittifak kurması, Kürt sorununa bakışı ve MHP dümeni ile ülkeyi yönetmesi kopuşu hızlandıracaktır. DEVA olarak ciddi alternatif olduğumuzu görüyoruz. AKP bölgede artık ikinci parti olamaz. AKP’nin yarattığı siyasetteki güvensizlik bizleri de etkiliyor. Bu güvensizliğin etkilerini kırmaya çalışıyoruz"