Gündem

DEVA’lı başkanın Kılıçdaroğlu’nu ağırladığı binayı, CHP’li belediye “17 katı kaçak” diyerek iki kez mühürlemiş

26 Ekim 2023 13:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile DEVA Partisi İstanbul ilçe başkanları buluşmasının, CHP’li Esenyurt Belediyesi’nin mahkemeye verdiği, DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman’a ait binada yapıldığı ortaya çıktı. Esenyurt Belediyesi’nin, 17 katının kaçak olduğu gerekçesiyle binayı iki kez mühürlediği, yargı sürecinin istinaf mahkemesinde devam ettiği öğrenildi. 

Kılıçdaroğlu’nun, DEVA Partisi’nin İstanbul’daki bazı ilçe başkanları ile gizlice organize ettiği buluşma, DEVA Partisi’nden istifa eden Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman’a ait Empire İnşaat binasında yapıldı. Kılıçdaroğlu ile görüşmeye ev sahipliği yapan Kahriman’ın, Necmi Kadıoğlu’nun Esenyurt Belediye Başkanlığı döneminde başladığı inşaat nedeniyle Esenyurt Belediyesi ile mahkemelik olduğu ortaya çıktı. 

22 katla başlamıştı, 17 kat eklendi

İlk başta 22 kat olarak ruhsat alan bina için daha sonra, Necmi Kadıoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde belediye ile bir protokol yapıldı ve protokol kapsamında inşaata 17 kat daha eklendi. Daha sonra CHP’den seçilen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt döneminde, protokolün usulsüz olduğu gerekçesiyle 17 katın kaçak olduğu tespiti yapıldı. Esenyurt Belediyesi bunun üzerine ruhsatını iptal ettiği binayı mühürledi ve yargıya başvurdu. Mahkemeyi Halis Kahriman kazanınca binadaki mühür kaldırıldı, ancak Esenyurt Belediyesi yönetimi bu kez, Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz başvurusunda bulundu. 

Bozkurt: Ruhsatın uygun olmadığını tespit ettik

Binanın son durumu ile ilgili T24’ün sorusunu yanıtlayan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, binayı bugüne kadar iki kez mühürlediklerini belirterek, “Geçmiş yıllarda aldıkları ruhsatın uygun olmadığını ve geçmiş dönem yapılan yanlış uygulamaların usulsüz olduğunu tespit etmiştik. Mühürledik, sonra mahkemeye gittiler. Mahkeme sonuçlanınca da biz de itirazımızı istinafa taşıdık” dedi.

Halis Kahriman ise, iddialarla ilgili, “3-4 yıl önceki meseleyi konuşmaya ne gerek var. Mahkeme de ayrıca bizi haklı buldu. Belediye de itiraz etti. Bugünlerde buradaki sürece ilişkin de kararın çıkmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.