Gündem

Depremzedelere hukuki haklarını anlatmak için Adıyaman'a giden avukatlar: 'Valilik kararı' denilerek bölgeye alınmıyoruz

11 Mart 2023 15:31

Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) bağlı avukatlar, Adıyaman'da depremzedelere hukuki hakları konusunda bilgi vermelerinin engellendiğini söyledi.

TBB'ye bağlı avukatlar, deprem sonrası vatandaşlara hakları konusunda bilgi vermek için Adıyaman’a gitti. Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’dan deprem bölgesine giden avukatlar, AFAD yetkililerince, “Valilik talimatı var” denilerek çadır alanlarına alınmadıklarını belirtti.

Konuyla ilgili olarak ilişkin PİRHA konuşan avukatlar, engelin kaldırılması için çabalarının sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Deprem oldu ve yıkılan evler var. Bu durumda müteahhitlerin sorumlulukları var. Belediyeye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na açılacak davalar var. Halkın haklarını anlatmak istiyoruz. Adıyaman Barosu olarak da adliyenin önünde konteyner kurduk. Halkımıza ücretsiz hizmet veriyoruz. Dilekçe, suç duyurusu ve hukuki bilgilendirme adı altında desteğimiz sürüyor. Ayrıca bu yaptığımız bireysel bir çalışma değil, Türkiye Barolar Birliği’nin yapmış olduğu bir çalışmadır. Biz de aynı zamanda depremzedeyiz. Yakınlarımızı kaybettik. Ona rağmen halkımızı bazı hukuksal konularda bilinçlendirmek istiyoruz ama şu an engelleniyoruz.”