Gündem

Depremin 5. gününde yaşadığı tespit edilen 600 Evler konutlarındaki kişileri kurtarma çalışması sürüyor

10 Şubat 2023 06:38

Hatay'ın Antakya ilçesindeki 600 Evler konutlarında arama çalışması yapan ekipler, hayatta olduğu belirlenen kişileri kurtarmak için zamanla yarışıyor. Saatler 8.38'i gösterdiğinde enkazdan bir kişi çıkarıldı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından büyük bir yıkımın yaşandığı Hatay'ın Antakya ilçesinde ekiplerin, arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enkaza dönen 600 Evler konutlarında arama-kurtarma çalışması yapan ekipler, özel ses alma cihazı ve termal ısı ölçerlerle tamamen çöken binada bir kişi ve yanında yarı çökmüş olan binada ise altı kişinin hayatta olduğunu belirledi. Bunun üzerine burada yoğunlaşan ekipler, 95 saatin geride kaldığı depremde göçük altındaki yedi kişiyi sağ olarak çıkarabilmek için  hummalı bir çalışmaya başladı.

Takviye ekiplerinde de bölgeye sevk edilmesiyle 5 saat süren çalışmada yedi kişiden biri olan inşaat mühendisi Hikmet Yiğitbaş, depremin 101. saatinde yaralı olarak kurtarıldı. Yiğitbaş, hemen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Diğer altı kişiyi kurtarmak için ekipler, zamanla yarışıyor.

TIKLAYIN - CANLI BLOG | Kahramanmaraş merkezli depremler 10 ilde yıkım getirdi: Enkaz altındakiler için 5. günde de umutlu bekleyiş sürüyor