Gündem

Depremden kurtuldular, heyelan mağduru oldular

"AFAD, Kaymakamlık, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri arasında gidip geliyoruz"

16 Şubat 2024 11:49

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerini hafif hasarla atlatan apartmanın üzerine yağışlara bağlı toprak kaymasından sonra yan apartmanın isnat duvarı çöktü.

Hatay'ın İskenderun ilçesi İnönü Mahallesi'nde 6 Şubat depremleri ve ardından gelen artçıların ardından ayakta kalan Şekerlisoy Apartmanı sakinleri, evlerine geri döndü. 23 aile, binada yaşamını sürdürmeye devam ederken geçen ay aşırı yağış nedeniyle bölgede toprak kayması yaşandı.

Depremde ağır hasar alan Nupen Şanlı Apartmanı'nın istinat duvarı Şekerlisoy Apartmanı’nın üzerine çöktü. Ağır hasarlı binanın çökme ihtimali sebebiyle depremi atlatan Şekerlisoy sakinleri evlerinden tahliye edildi. Heyelan sırasında deprem korkusu yaşadıklarını belirten binada yasayanlar, yaklaşık 1 aydır evlerine giremediklerini, bir an önce ağır hasarlı binanın yıkılmasını istedi.

Aileler, mağduriyetlerin giderilmesini bekliyor

İbrahim Ethem Şekerlisoy, 23 ailenin yaşadığı ve şu an kullanılamaz hâlde olan binanın durumuna dikkat çekti. Yetkililerin binanın yıkılacağını söylediğini ancak henüz bir eylemde bulunulmadığını belirtti. Ailelerin konteynerlerde ve başka yerlerde kaldığını, AFAD ve diğer kurumlar arasında çözüm aradıklarını ifade etti. Binanın güvenli hâle getirilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor. (DHA)