Gündem

Depremden kurtulan anne ve 3 çocuğunun sığındığı prefabrik kül oldu: 1 ve 4 yaşındaki kardeşler kurtarılamadı!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde prefabrik evde çıkan yangında, iki kardeş hayatını kaybetti. Yangından önce ailenin defalarca elektrik saati takılması için başvuru yaptığı öne sürüldü

07 Ocak 2024 19:46

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, 6 Şubat depreminden sağ kurtulan  Zeynep Hüzmeli'nin Sutaşı Mahallesi'ndeki evinin bahçesine yaptığı 3 çocuğuyla kaldığı prefabrik evde yangın çıktı.

Evden 1 yaşındaki kızı Duru ile çıkmayı başaran Hüzmeli, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangında İsacan (4) ve kardeşi Doğa'nın (1) yaşamını yitirdiği belirlendi. Doğa ve Duru'nun ikiz oldukları öğrenildi. Çocukların cenazesi Hatay Adlı Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Elektrik kablosundan çıktığı değerlendirilen yangınla ilgili inceleme sürerken, Gazete Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre, gece 01.30 sıralarında çıkan yangının elektrikten kaynaklandığı belirtiliyor. Ailenin yakında bulunan bir elektrik direğinden çektiği telin yangına neden olduğu düşünülüyor.

Habere göre aile birkaç defa eve elektrik saati takılması için TEDAŞ’ı aradı ancak cevap verilmedi, elektrik saatinin ise yangından sonra takıldığı belirtildi. 

Komşular ise ölen çocukların deprem korkusuyla masa altına saklandığını ve korkudan dışarı çıkmadığını aktardı.