Gündem

Depremde ölen ikizleri için başlattığı iyilik hareketiyle 12 bin çocuğa yardım eli uzattı

"Çocuklarımızın hayatını güzelleştirmek, hayallerine kapı açmak ve geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak için elimden ne geliyorsa yapacağım”

22 Mart 2024 08:34

İzmir depreminde kaybettiği 15 yaşındaki ikizleri Sayra ve Çınar adına vakıf kuran anne Tülin Batmaz, şimdiye dek 12 bin çocuğa iyilik elini uzattı.

Tülin Batmaz, ikizlerinin isimlerini okul, kütüphane ve orman başta olmak birçok iyilik çalışmalarıyla yaşatıyor. Cumhuriyet’in aktardığına göre, Tülin Batmaz, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileriyle panelde buluştu. Batmaz, “Geleceğe bırakacağım tek miras, yavrularım adına kurduğum bu vakıf. Tüm enerjimi, zamanımı ve yaşamımı vakfımıza adadım. Çocuklarımızın hayatını güzelleştirmek, hayallerine kapı açmak ve geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak için elimden ne geliyorsa yapacağım” diye konuştu.

vakfın yaptığı çalışmaları ve hedeflediği projeleri anlatan Batmaz, “Vakfımızı kurarken amacımız; çocuklarımız başta olmak üzere ihtiyaç sahibi kişilere ulaşmak, kaza ya da afete maruz kalanlara yardım etmek, tüm bunları yaparken sosyal ve kültürel faaliyetlere de imza atmaktı. Bu konularda da kısa süre içerisinde oldukça hızlı yol aldık. Yarınlarımızı güzelleştirmenin yolunun, eğitimden geçtiğini biliyoruz. Bağışçılarımızın destekleri sayesinde ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. Vakfımız, bugüne kadar 12 binden fazla çocuğa ulaştı. Şimdiye dek 5 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. Kütüphaneler açarak 5 binden fazla çocuğumuzu kitapla buluşturduk. 100’ün üzerinden gencimizle farkındalık atölyeleri düzenledik” diye konuştu.