Gündem

Depremde hasar alan 190 yıllık cami hakkında yıkım kararı

11 Şubat 2021 09:05

Sisam Adası açıklarında meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen, İzmir Karaburun'a bağlı Bozköy'deki 190 yıllık tarihi cami hakkında yıkım kararı alındı. 

Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı köyün tek camisini ibadete kapattı. Ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 190 yıllık camiyi yıkma kararı aldı. Yıkım kararı tepki çekti. Vatandaşlar, “Caminin onarılarak tekrar açılması yerine yıkım kararı alınmasına anlam veremiyoruz” dedi.

"Bozköy Camisi'ni kurtarabiliriz"

CHP'li Karaburun Belediyesi ile CHP ilçe örgütü de caminin yıkılmasına karşı çıktı. Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, caminin güçlendirilerek varlığının korunmasını istedi. Girgin, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları inceleme sonucunda, camiye ağır hasarlı raporu verilerek ibadete kapatıldı ve yıkım kararı alındı. Ancak belediyemizin ekiplerinin yaptıkları inceleme sonucunda, tarihi camimizin güçlendirilerek korunabileceği tespit edildi. Karaburun'un simgelerinden Bozköy Camisi'ni kurtarabilir ve yeniden ibadete açabiliriz” dedi. Girgin, bu taleplerini bakanlığa ilettiklerini de sözlerine ekledi.