Gündem

Deprem tatbikatı sırasında AFAD’da, Edis'in 'Martılar' şarkısı çaldı

12 Kasım 2022 21:18

Günler öncesinden tüm vatandaşlara uyarılar yapılan Türkiye genelindeki deprem tatbikatı gerçekleşti. 12 Kasım 2022 saat 18.57’de ilk kez ülkece deprem tatbikatı yapıldı. Çök-Kapan-Tutun tatbikatına Kanal D Ana Haber damgasını vurdu. Kanal D, deprem tatbikatı sırasında AFAD’dan canlı yayın yaptı. Tatbikat esnasında yaşanan bir karışıklık sebebiyle Edis’in ‘Martılar’ şarkısı çalması sosyal medyanın gündemine oturdu.

AFAD’da deprem tatbikatı anında ünlü popçu Edis’in ‘Martılar’ şarkısı çalması sosyal medyanın gündemine geldi. Yaşanan bir karışıklık sebebiyle çalan şarkı canlı yayına yansırken bu anlar sosyal medyada çok konuşuldu. Ünlü popçu Edis’in de bu olayla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunduğu görüldü.

Türkiye, 12 Kasım 2022 Cumartesi (bugün) ilk kez ülkece deprem tatbikatı yaptı. AFAD, günler öncesinden tüm vatandaşlara bugünkü tatbikatla ilgili hatırlatma mesajları gönderdi. 12 Kasım 1999 Düze Depremi’nin yıldönümünde gerçekleştirilen deprem tatbikatı ülke gündemine yerleşirken Kanal D Ana Haber tatbikat sırasında AFAD’dan canlı yayın yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da yer aldığı tatbikat ekrana yansıdı. AFAD’dan canlı yayınlanan görüntülerde tatbikat sırasında yaşanan bir karışıklık sebebiyle Edis’in ‘Martılar’ şarkısı çaldı.

Edis'ten yorum geldi

Sosyal medyanın gündemine oturan bu anlarla ilgili çok sayıda yorum geldi. Çök-Kapan-Tutun tatbikatı sırasında AFAD’da kendi şarkısının çalınması ile ilgili sosyal medya hesabından yorumda bulunan ünlü şarkıcı Edis ise ‘Bana kendi şarkımda çök kapan yaptırdınız ya’ ifadesini kullandı.