Dünya

Depeche Mode'un klavyecisi Andrew Fletcher, 60 yaşında hayatını kaybetti

27 Mayıs 2022 08:10

T24 Dış Haberler

Britanyalı elektronik müzik grubu Depeche Mode'un kurucularından Andrew Fletcher hayatını kaybetti. 'Violator' gibi müzik tarihine geçen albümlere imza atan grubun klavyecisi, 60 yaşındaydı. 

Depeche Mode'dan yapılan açıklamada, "Arkadaşımız, aile üyemiz ve grup arkadaşımız Andy 'Fletch' Fletcher'ın zamansız kaybı nedeniyle şoke olmuş ve büyük bir üzüntüyle dolmuş durumdayız" denildi.

Grup arkadaşları, "Fletch'in gerçekten altından bir kalbi vardı ve her ihtiyacınız olduğunda yanınızda olurdu. İyi bir sohbete, gülmeye veya soğuk bir biraya ihtiyacınız olduğunda; hep oradaydı" ifadelerini kullandı. 

1961 yılında Britanya'nın Nottingham kentinde doğan Fletcher, 1970'lerin sonunda Martin Gore ve Vince Clarke ile birlikte 'Composition of Sound' grubunu kurdu. Şarkıcı Dave Gahan'ın aralarına katılmasının ardından grup ismini Depeche Mode olarak değiştirdi ve Britanya'da listelere girmeye başladı. 80'lerin sonunda Clarke'ın gruptan ayrılmasıyla Gore, grubun ana şarkı yazarı haline geldi ve üçlünün arasına Alan Wilder katıldı. Hem müziği, hem de sözleri 'karanlıklaşan' grubun adını tüm dünya duymaya başladı. Depeche Mode; Enjoy The Silence, Personal Jesus ve Just Can’t Get Enough gibi birçok hite imza attı.

Fletcher, grubun tüm stüdyo albümlerinde yer aldı.