Gündem

Deniz Zeyrek: Yabancı misyonun Mansur Yavaş ilgisi

"Yabancı diplomatların bu davete bu kadar ilgi göstermelerinin altında Mansur Yavaş'ın bugün Cumhurbaşkanlığı adayları arasında hep en üst sıralarda sayılmasının büyük payı olduğu aşikar"

14 Ekim 2022 10:24

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Ankara’nın başkent oluşunun kutlama törenine olan yabancı diplomatların ilgisine dikkati çekti. ayrıca törene katılan Ankara Valisi Vasip Şahin’i de tebrik eden Zeyrek, “Valilerin muhalefet belediyelerine çok mesafeli durduğu bir dönemde Ankara'nın Başkent oluşunun kutlandığı bir törene katılması kayda değerdi. Dilerim, bu durum iktidar tarafından sorun edilmez” diye yazdı.

Törene 74 ülkenin diplomatının katılım gösterdiğini belirten Zeyrek, şunları kaydetti:

“Gazetecilik hayatı diplomasi muhabirliği ile geçmiş biri olarak şunu söyleyebilirim: Yabancı diplomatlar, bulundukları ülkelerdeki siyasi değişimleri takip etmekle görevlidirler ve yükselen siyasi aktörleri hep hissederler ve yakından takip ederler. 13 Ekim 1996 yılında yayın hayatına başlayan Radikal Gazetesi'nde diplomasi muhabirliği yaparken, iki gün sonra (15 Ekim 1996 günü) o dönem ABD'nin Ankara Büyükelçisi olan Morton Abramovitz'in İstanbul Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan'ı ziyaretini de takip etmiştim. Eski CIA'ci Abromovitz, çalıştığı ülkelerdeki siyasi dönüşümlere önayak olmakla biliniyordu ve o ziyaretten sonra herkes ‘ABD Erdoğan'ı ülke çapında bir siyasetçi yapmak istiyor’ tarzı yorumlar yapmıştı. Öyle de oldu. 1994'te büyük şans eseri (rakip partilerdeki oy bölünmeleri sayesinde) İstanbul Belediye Başkanı seçilen Erdoğan, 2002 yılının 3 Kasım'ında yapılan seçimlerden sonra, 21 yıl sonunda ‘tek adam’ olacağı bir siyaset yolculuğuna başlamıştı.”

Zeyrek, "Bu bilgiler ışığında, diplomatların bu davete bu kadar ilgi göstermelerinin altında Mansur Yavaş'ın bugün Cumhurbaşkanlığı adayları arasında hep en üst sıralarda sayılmasının büyük payı olduğu aşikar" yorumunu yaptı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Area Araştırma: CHP, Ankara'da birinci parti, seçmenin Mansur Yavaş'a bakışı nasıl?