Magazin

Deniz Seki: Son derece sevgisiz bir ortamda yaşıyoruz, sosyal patlamalar var

"Özgürlük, halıya basmakmış"

12 Şubat 2019 15:18

Şarkıcı Deniz Seki, Türkiye'de hayatın öfkeden ibaret bir şekle dönüştüğünü söylerken "İnsanlar birbirinden nefret ediyor, son derece sevgisiz bir ortamda yaşıyoruz. Her şeyin üstünü kapatıyoruz. Sosyal patlamalar söz konusu" dedi.

Deniz Seki, Bloomberg HT'de Aslı Şafak’ın sunduğu “Aslı Şafak’la İşin Aslı’ programına konuk oldu.

Uyuşturucu davasında hüküm giyen Deniz Seki, cezaevinde geçirdiği dönemi anlatırken şu ifadeleri kullandı:

"Beni yakan özgürülüğümün elimden gitmesi. Yıllarca haksız yere. Özgürlük her yerde senin özgürlüğün. Varolduğun yeri  yeşerten sensin. Canım ne istiyor biliyor musun? Arabamı evimin önüne park edip hiç kilitlemeden evime çıkmak istiyorum. Cüzdanımı çantamı arabada bırakmak istiyorum. Yani şunu demek istiyorum. Bileyim ki ben onları orada bıraktım kimse arabama girmeyecek. Hayata teslim olmak istiyorum. Ama hayat öfkeden ibaret şekle dönüştü. İnsanlar birbirinden nefret ediyor, son derece sevgisiz bir ortamda yaşıyoruz. Her şeyin üstünü kapatıyoruz. Sosyal patlamalar söz konusu.

"Özgürlük, halıya basmakmış"

Halıya basmanın özgürlük olduğunu fark edin. Halıya basmak hayatta bir özgürlük işareti. Bir annenin elini tutmanın özgürlük olduğunu fark edin. Sevmenin, kucaklaşmanın, paylaşmanın ne kadar güçlü bir duygu olduğunu fark edin. O zaman hayat kolaylaşacak. Halıya basıyoruz altında bastığımız halının halı olduğunun farkında değiliz. Bir gün geliyor betona basmak zorunda kalıyorsun ve diyorsun ki, benim evimde bir halı vardı nasıl güzel ayaklarımı ısıtıyordu bu ne şimdi beton. Anne eli tutmayı özlüyorsun, anne eli tutmanın baba eli tutmanın ne kadar güzel bir şey olduğuyla yüzleşiyorsun. Özgürlük çok önemli bir şey. Ben bunu yakınen yaşayan biri olarak söylüyorum özgürlük meğer halıya basmakmış, özgürlük meğer anne eli tutmakmış, özgürlük dostunu istediğin zaman aramak iki laf etmekmiş.

"EQ'm, IQ'mdan büyük"

Kalbimin sesine çok güveniyorum. Benim bütün hayatımı yönlendiren her şey kalbimden geçiyor. Aklımda var ama EQ'um  aklımın sesinden çok yüksek. Herkes her şeye karar verir ama en son ben karar veririm. EQ'um IQ'dam daha yüksek bu da beni müzisyen olmaya sanatçı yönlendiriyor. Teslim olmayı çok seviyorum. Güvenmeyi çok seviyorum. Çünkü güven sevginin birinci kanalı. Sevgi hayatta kalmanın büyük şekli. Sevgisizlikten geliyor başımıza ne geliyorsa. Sevgisizlik şiddeti nefreti getiriyor. Sevmek incitmemektir. Dokunduğun şeye zarar vermemektir. Tozunu almaktır, silmektir, parlatmaktır, okşamaktır. Her şey için geçerli. Yediğin yemeğe kattığın sevgiden tutta yazdığın şarkıyı bestelemekten tutta baktığın insanın gözlerine sevgiyi akıtmaktan tut daha neler neler. Ben sevgi kadınıyım, duygu kadınıyım. Bu beni çok acıtıyor çok incitiyor."