Dünya

Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez geçmişte cinsel tacize uğradığını açıkladı

02 Şubat 2021 07:57

ABD'de Demokrat Parti'nin ilerici kanadının önde gelen isimlerinden Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, dün yaptığı canlı yayında 6 Ocak Kongre baskını sırasında canından endişe ettiğini anlatırken daha önce cinsel tacize uğradığını da destekçileriyle paylaştı. Alexandria Ocasio Cortez "Travma, travmayı şiddetlendiriyor" dedi.

The Guardian'da yer alan habere göre, Instagram hesabından canlı yayın açan Alexandria Ocasio-Cortez, 6 Ocak Kapitol baskını gecesinde ofisindeki tuvalete saklandığını söyledi. Ocasio-Cortez, banyoda saklandığı sırada baskıncıların odasına girip "O nerede, o nerede" sorularını sorduğunu söyledi. Ocasio-Cortez o anları şöyle anlattı: Öleceğimi düşündüm. Bir sürü düşünce geçti kafamdan. Benim için planlanan bu mu diye düşündüm"

Kendisine yola devam etmesi yönünde çağrı yapanların çok sayıda olduğunu söyleyen Ocasio-Cortez "Bize yolumuza devam etmemizi söylüyorlar. 'Büyük bir mesele değil, ne olduğunu unutmalı hatta özür dilemelisin' diyorlar. Bu tam olarak tacizcilerin uygulayacağı taktik. Ben bir cinsel taciz mağduruyum. Bunu çok sayıda kişiye söylemedim. Bir travma yaşadığımda, travmalar birbirini şiddetlendiriyor" dedi. 

New York'un 14'üncü kongre bölgesinde seçimi yeniden kazanan Ocasio-Cortez, Kapitol saldırısından sonra canı için endişe ettiğini söylemişti.