Gündem

Demokrat Parti Erzurum İl Başkanlığı: Randevu talebimize dönüş yapmayan Vali, meğer Binali Bey’in yüce oğluyla mağazalarda karşılaşmakla meşgulmüş

24 Ocak 2023 00:07

T24 Haber Merkezi

Demokrat Parti Erzurum İl Başkanı Ali Oğulcan Kaya, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile Erzurum Valisi Okay Memiş'in fotoğrafına tepki gösterdi. Kaya, "Bizlerin 20 gündür görüşme talebine dönüş yapmayan Sayın Vali, meğer Binali Bey'in yüce oğluyla mağazalarda karşılaşmakla meşgulmüş" dedi.  

Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Erzurum ziyareti sırasında girdiği bir mağazada çekilmiş fotoğrafı Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Yanında Erzurum Valisi Okay Memiş, karşısında Erzurum İl Jandarma Komutanı İlker Şimşek bulunan Yıldırım'ın elinde tesbihle oturmuş haldeki görüntüsü tepki konusu olmuştu. Erzurum Valisi Memiş, “Ben Erkam Yıldırım’ı şahsen tanımam etmem. Kendisiyle ayrıca bir bağım, görüşmüşlüğüm yok. Erkam Bey 13 Ocak’ta Erzurum’da düzenlenen Binbir Hatim duasına katıldı. Orada da hayır için yemek vereceğini söylemiş, ben de orada öğrendim. Göründüğü gibi bir durum söz konusu değil” açıklamasını yapmıştı.

Hem kamuoyunun hem de siyasetçilerin tepkisine yol açan fotoğrafla ilgili Demokrat Parti Erzurum İl Başkanı Ali Oğulcan Kaya'dan açıklama geldi. 

Demokrat Parti Erzurum İl Başkanı Kaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Son günlerde şehrimizin Valisi maalesef medyaya yansıyan görüntüler neticesi ile gündem olmuştur. Öyle ki Sayın Vali'nin dün bir törende yapmış olduğu konuşma üzerine iş bu açıklamayı yapma zorunluluğumuz hasıl duruma gelmiştir. 

Sayın Vali, 10.01.2023 tarihinde şehrimizin kıymetli basın mensupları ile düzenlediği basın toplantısına AKP Kadın Kolları Başkanı'nı kabul ederek tabiri caizse tarafsızlığına gölge düşürmüştür.  

Bizlerin 20 gündür görüşme talebine dönüş yapmayan Sayın Vali, meğer Binali Bey'in yüce oğluyla mağazalarda karşılaşmakla meşgulmüş. Konuyla alakalı kendisinin bahanelerini, hareketlerini ve takındığı tavrı doğru bulmamak ile birlikte; Demokrat Parti Erzurum İl Başkanlığı olarak, Sayın Okay Memiş ile bugüne kadar hiç aynı tarafta olmadığımızı fark ederek, bundan sonra da karşı düşüncelerde olduğumuzu, devlet yönetiminin tarafsız ve liyakatsiz şekilde yapılması gerektiğini, aziz Erzurum halkına beyan ediyor, mezkür olayları milletimizin vicdanına bırakıyoruz." 

TIKLAYIN | Erzurum Valisi Memiş'ten, Erkam Yıldırım fotoğrafı açıklaması: Göründüğü gibi değil, olay çok yanlış anlaşıldı