Dünya

Demokrat Parti başkan aday adayından ABD Başkanı Trump'a: Biz senin fahişelerin değiliz

17 Eylül 2019 11:24

T24 Dış haberler

Demokrat Parti 2020 başkan aday adayı, Temsilciler Meclisi üyesi ve eski ABD ordusu mensubu Tulsi Gabbard, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan'daki saldırılar sebebiyle İran'ı vurabileceği ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Trump'ın Aramco tesislerine yapılan saldırılardan sonra yaptığı "Suudi Arabistan’ın petrol üretimine saldırıldı. Zanlının kim olduğunu bildiğimize inanmak için sebebimiz var, doğrulamaya göre atışa hazırız ama Suudi Arabistan'dan saldırıların sorumlusunun kim olduğuna inandığını ve hangi şartlar altında devam edeceğimizi duymayı bekliyoruz" paylaşımını alıntılayan Gabbard, "Trump, Suudi efendilerinden talimat bekliyor" yazdı ve başkanın 2016 kampanya sloganına atıfta bulunarak, "Ülkemizin Suudi Arabistan'ın sürtüğü gibi davranmasını sağlamak 'Her şeyden önce Amerika' demek değildir" ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili paylaşımlarına devam eden Gabbard, "Utanç verici. Askeri varlığımızı yabancı bir ülke olan Suudi Arabistan'ın komutasının altına sokmak rezilliktir ve benim üniformalı kardeşlerime, ayrıca anayasaya ihanettir. Biz senin fahişelerin değiliz. Sen bizim pezevengimiz değilsin" yazdı.