Gündem

Demirtaş ve Mızraklı'dan 'Tarık Ziya Ekinci' için taziye mesajı: Hayallerini gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz

15 Ağustos 2024 21:04

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile eski Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, 99 yaşında hayatını kaybeden, doktor, yazar, tarihçi ve siyasetçi Tarık Ziya Ekinci için taziye mesajı yayımladı. Mesajda, “Onun hayallerini gerçekleştirmek için her daim kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Türkiye'de sosyalist hareketin önde gelen isimlerinden, TİP eski Diyarbakır Milletvekili, doktor, yazar, tarihçi ve siyasetçi Tarık Ziya Ekinci, 99 yaşında vefat etti. 1965 seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi'nden Diyarbakır milletvekili seçilmiş olan Ekinci, ayrıca Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesiydi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile eski Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Ekinci için X’ten taziye mesajı yayımladı.

“Onun hayallerini gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz”

Tarık ağabeyin ömrünü adadığı tüm değerlere bağlı kalarak, onun hayallerini gerçekleştirmek için her zaman kararlılıkla mücadelemizi sergileyeceğiz” ifadelerine yer verilen ortak mesaj şöyle:

“Emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin asırlık çınarı, çok değerli ağabeyimiz Dr. Tarık Ziya Ekinci’nin vefatını büyük üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Sevgili Tarık ağabeyin ömrünü adadığı tüm değerlere bağlı kalarak, onun hayallerini gerçekleştirmek için her zaman kararlılıkla mücadelemizi sergileyeceğimizi belirtiyoruz.

Son yüzyılın canlı tanığı ve hafızası da olan değerli Tarık Ziya Ekinci’yi asla unutmayacağız. Nurlar içinde yatsın.”