Spor

Demirel, Trabzonspor için "Düşüşe geçeceklerini biliyorduk" dedi, Bjelica cevap verdi: Bu zekayı kutlamak istiyorum

25 Eylül 2023 23:30

Hatayspor'un geriden gelerek mağlup ettiği Trabzonspor maçının ardından iki teknik direktör arasında polemik yaşandı. 

Süper Lig'in 6. haftasında namağlup Hatayspor, 2-0 gerideyken 72. dakikadan sonra attığı gollerle Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Maçın ardından Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel "Trabzonspor'un 65. dakikadan sonra oyundan düşeceğini biliyorduk" dedi. Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica ise, "Çok zekilermiş o zaman. Bu zeka için kendilerini kutlamak istiyorum" yanıtını verdi.

Demirel, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, şunları söyledi:

"Kazanacağımızı biliyordum. Eğer futbolun adaleti varsa, maçın bize bir şekilde döneceğini biliyordum. Penaltı pozisyonu var, çıkabilecek kırmızı kartlar var. Fazla da hakemle alakalı konuşmak istemiyorum ama fiziksel olarak 65'ten sonra zaten oyunun bize döneceğini biliyorduk. Trabzonspor'un opsiyonlarını biliyorduk. Direkt oyunlar, uzun boylu oyuncuların gönderdikleri... İkinci topu kazanarak gol pozisyonu bulmaya çalıştılar. İlk gol öyle oldu. İstatistik olarak da hem topun bizde olması hem girdiğimiz pozisyonlar hem ortalar hem yakaladığımız kornerlerle tüm maçın üstünlüğü bizim elimizdeydi. Dediğim gibi iki pozisyonları var. O da gösterdiğimiz ve çalıştığımız pozisyonlardı. Fiziksel olarak iyi durumda olduğumuz için 65'ten sonra oyuncu değişikliklerinin de etkisiyle oyuncularım müthiş bir galibiyeti hak ederek aldılar."

Fotoğraflar: AA

Demirel, maç sonu yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada ise, "Maçın bir dakikası bile kaybedeceğimizi ya da berabere kalacağımızı hiç düşünmedim. Sadece uzun topla çıkıp, ikinci topu alarak kaleye gitmeye çalışan bir Trabzonspor var. 60-65. dakikadan sonra fiziksel olarak düşüşe geçeceklerini biliyorduk. Fiziksel olarak çok iyi durumdayız, çünkü çok çalışıyoruz. Rakip takımları iyi analiz ediyoruz" diye konuştu.

"Çok zekilermiş, savaş sonrası general olmak kolay"

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica ise kendileri için özellikle son 20 dakikası hayal kırıklığı olan bir maç oynadıklarını söyledi. Bjelica, Demirel'in, "Trabzonspor'un 65. dakikadan sonra oyundan düşeceğini biliyorduk" açıklamasına ise şu yanıtı verdi:

"Çok zekilermiş o zaman. Bu zeka için kendilerini kutlamak istiyorum. Bunlar sadece yorum. Savaş sonrası general olmak kolay, işler bittikten sonra konuşmak daha kolay. Çünkü bir şey söylerken, argümana dayalı olması lazım. Hangi kanıt ya da düşünceyle bunları söylediklerini ifade etmeleri lazım. Takımımız hangi maçımızda son dakikalarda sıkıntı yaşadı, oyundan düştü? Belki bir tek Antalyaspor maçını sayabilirsiniz. Diğer maçların hiçbirinde bunu yaşamadık. Örneğin son oynadığımız Beşiktaş maçında takımımız hiçbir şekilde bunu yaşamadı. Bugün rakibimiz çok şanslıydı. Kaleyi bulan üç şutları vardı ve üç gol attılar. Tarihi her zaman kazananları yazar. Böyledir."