Gündem

Demir Yumruk Operasyonunda sürpriz gelişme: Tahliye edilen iki isim için yeniden gözaltı kararı

18 Ağustos 2022 19:18

Kamuoyunda Demir Yumruk Operasyonu olarak bilinen soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra geçen hafta tartışmalı biçimde tahliye edilen Forum AVM'lerin sahibi Hulusi Belgü ile Mehmet Akif Çetin hakkında sürpriz bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheliler hakkında dosyada yeni deliller elde edildiği gerekçesiyle bir kez daha gözaltı kararı verdi. Çetin sevk edildiği mahkemece tutuklandı, Belgü'nün sorgusu ise sürüyor.

Ankara Adliyesi'nde önceki hafta 10-12 Ağustos tarihleri arasında dosyadaki bazı kritik şüphelilerin tahliye edileceği konuşulmuş, bu süreçte Ankara 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi Forum AVM'lerin CEO'su ve bir dönem Fenerbahçe'de başkan adayı olan Hulusi Belgü ile dolmuş parası yokken 24 yaşında milyonluk şirket sahibi olduğu iddia edilen Mehmet Akif Çetin'in de aralarında bulunduğu dört kişiyi serbest bırakmıştı.

Mahkemenin bu kararının kesin nitelikte olması nedeniyle savcılığın itiraz hakkı da bulunmuyordu. Ancak soruşturmayı derinleştiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyada Belgü ve Çetin hakkında yeni deliller elde edildiği gerekçesiyle bir kez daha gözaltı kararı verdi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Çetin, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Belgü'nün emniyetteki ifade işlemlerinin ise devam ettiği öğrenildi.