Gündem

"Demir Yumruk" operasyonu kapsamında tutuklananlar arasında Eski Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü de var

07 Temmuz 2022 08:28

Bir dönem Fenerbahçe yöneticiliği yapan Hulusi Belgü, Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattığı iddia edilen firmalara yönelik gerçekleştirilen "Demir Yumruk" operasyonunda tutuklandı. 

Ankara merkezli 29 ilde gerçekleştirilen 'Demir Yumruk' operasyonunda gözaltına alınan, aralarında  Hüseyin Eryılmaz'ın da bulunduğu 10 kişi daha kişi tutuklandı. Adliyeye sevk edilen 42 şüpheliden 17'si tutuklama, 25'i ise adli kontrol şartı ile Cumhuriyet Savcısı tarafından sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Şüphelilerden Hüseyin Eryılmaz, Mustafa Kırsaç, Reşat Somtaş, Soner Eryılmaz, 'kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçlarından, diğer şüpheliler Ahmet Kurtuluş, Ahmet Nayansak, Hulusi Belgü, İhsan Göymen, Muzaffer İzgi ve Yılmaz Altunbudak ise 'kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' ile 'suç işlemek amacıyla örgüte üye olmak' suçlarından tutuklandı. Hakimlik, 32 şüpheliyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Ankara Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulan diğer şüphelilerin ise yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Operasyon kapsamında daha önce de aralarında Erol Evcil'in de bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı. Böylece tutuklu sayısı 15'e yükseldi.