Gündem

DEM Partili Gergerlioğlu'ndan İzmir'deki hakimlere milyonluk daire tepkisi

03 Haziran 2024 12:32

T24 Haber Merkezi

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, İzmir'deki iki hakimin milyonlarca lira değerindeki daire alımlarıyla ilgili şaibe iddialarını gündeme taşıdı.

Gergerlioğlu, Adalet Komisyonu eski Başkanı Oktay Tabur ve İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Özkaya'nın, 30 Ekim 2023 tarihinde İzmir Kahramanlar'da 29. noterliğinde toplam 31.5 milyon TL değerinde iki daire için satış vaadi sözleşmesi imzaladığını belirtti.

Gergerlioğlu, bu alımın nasıl gerçekleştirildiğini sorgulayıp, "Kamu görevlisi iki hakim nasıl olur da böyle bir servetin sahibi olur?" ifadelerini kullanarak yetkililere seslendi. Sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıda İzmir Valiliği, AKP Genel Merkezi ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a atıfta bulunan Gergerlioğlu, konunun açıklığa kavuşturulmasını talep etti.

Hakimlerin aynı gün şirkete 2 milyon TL ödeme yaptıklarını ve 24 Ocak 2024'te şirkete 29.5 milyon TL daha ödeneceğini belirten Gergerlioğlu, kamuoyunun bu duruma tepkisiz kalmaması gerektiğini vurguladı.