Gündem

DEM Partili Gergerlioğlu, Yüksel Kocaman'ın erişim engeli aldırdığı konuşmasını Meclis'te okudu: Pislik oluk oluk akıyor paçalarından, neden ifade vermiyor?

""Kim sana bunu emretti Sayın Bekir Bozdağ?"

28 Temmuz 2024 11:38

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun 5 yıl önce kapatılan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasını yürüten Yüksel Kocaman’ın Yargıtay üyeliğine getirilmesine tepki gösterdiği ve Kocaman hakkında gizli tanık Serdar Sertçelik’in ileri sürdüğü iddiaları sorduğu konuşmasına erişim engeli getirildi.

DEM Partili Gergerlioğlu, söz konusu konuşmasında Ayhan Bora Kaplan çetesinin Muhammed Sağ adlı bir kişinin şirketine çöktüğü ve bu şirket aracılığıyla 1 milyar 300 milyon lira kredi kullandıklarını belirterek dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ı olaylara sessiz kalmakla suçluyor, dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a da tepki gösteriyor. Gergerlioğlu ayrıca Kaplan davasının gizli tanığı Sertçelik’in Yüksek Kocaman’ın mobilyalarını değiştirdikleri iddialarını da hatırlatıyor.

Gergerlioğlu, erişim engeli getirilen ve ciddi iddiaları hatırlattığı konuşmasını “Yüksel Kocaman’a kötü bir müjdem var” diyerek Meclis kürsüsünde okudu. Gergerlioğlu, “Güya suçlu ilan edenler hakkında son kararı verecek kişi çok büyük bir şaibe altında ve ülkede herkes susuyor. Böyle bir rezalet ol mi arkadaşlar? İsyan ediyorum! Vicdanım kabul etmiyor! Villa almış mı almamış mı kardeşim? Yüksel Kocaman konuşsun, arabası yenilenmemiş mi evi en son süper Fransız mobilyalarıyla döşenmiş mi? Açıklama yapsın buyursun” diyerek sitem etti.

Gergerlioğlu’nun açıklamaları şöyle:

Şimdi yargıtayda benim mecliste yaptığım bir konuşmayla ilgili erişim engeli getirtmiş Maşallah maşallah fakat buradan Yüksel Kocaman’a kötü bir müjdem var, erişim engeli getirdiğin konuşmayı meclis kürsüsünden okuyacağım. Hadi bakalım Kocaman ona da bir engel getir bakalım;

“Skandal bitmedi, Ayhan Bora kaplan ve adamları Muhammed Sağ isimli bir kişinin şirketine çöktüğü iddia ediliyor ve 32 tane çökülmüş şirket var ve bu kişiyi tehdit ediyorlar. Çocuğunun kamera görüntülerini gösteriyorlar. Ankara'da onu kaçırıyorlar ve çöktük şirket için birçok bankadan kredi alıyorlar. 1 milyar 300 milyon lira kredi alıyorlar. O dönemin parası ve Muhammed Sağ’a çökenlerden birinin kardeşi kredi aldığı bankanın da müdürü işe bakın. Adamın şirketine çökmüş. Bir taraftan da banka müdürü ile işi hallediyor. Tam bir soygun var ortalıkta ama ne oluyor? Ankara Emniyeti, İçişleri Bakanlığı olayı seyrediyor Adalet Bakanlığı ne yapıyor? Sayın Bekir Bozdağ ne yapıyor? Bütün bunlar karşısında olayı seyreden o dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ı alıyor, Yargıtay üyeliğine getiriyor. HSK Başkanı dönemin Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ. Peki bu Yüksel kocaman için Ayhan Bora Kaplan ne diyor? O dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı bu kadar pislik dönüyor ortada kirlilik var. Peki Başkentin Cumhuriyet Başsavcısı yok mu? Var ama Ayhan Bora Kaplan diyor ki ‘Ben Yüksel Kocaman'a villa aldım Araba aldım evini döşedim, her şeyi yaptım’ diyor. Adam bunu söylüyor ve sonra bakıyorsunuz Yüksel Kocaman sarayda Erdoğan'ın yanına gidiyor, düğünden sonra poz veriyor, ardından da Yargıtay üyeliğine seçiliyor, hiç kimse de bu konuda bir açıklama yapmıyor. Bu nasıl bir rezalet, bu nasıl bir skandal anlamak mümkün değil! Şu hale bakın! Pislik böyle oluk oluk akıyor paçalarından ama kimse konuşmuyor burada.

Bu gerçekler nasıl ortaya çıkıyor? Ayhan Bora Kaplan’ın adamı Serdar Sertçelik daha sonra itirafçı oluyor, birçok şeyi anlatıyor. Mesela çorap söküğü gibi ardından geliyor bu işler Serdar Sertçelik söylüyor diyor ki ‘Biz Yüksel Kocaman’a mobilyaların yenilenmesini sağladık, mobilyacının ismini vereyim araba aldık.’ Şu hale bakın birçok yolsuzluk iddiası üstünde olan Yüksel Kocaman Kadoil şirket cinayet soruşturması üstünde olan ve bir şekilde. Bununla ilgili düzgün bir soruşturma yapmayan Yüksel Kocaman şu anda Yargıtay üyesi. Yüz binlerce insanın cezası hakkında karar veren bir insan durumunda. Değerli arkadaşlar Bu şaibeler aydınlığa çıkmadan bu iddialar doğru mudur değil midir? Bakın bunlar ortaya çıkmadan bu devlet hukuk devleti olabilir mi olacak bir şey mi mümkün mü şu rezalete bakın şunun karşısında susmak mümkün mü arkadaşlar?

Yine Düzce'den olmayan bir kişi bize başvurmuş depremde evi hasar almış küçük bir yer yapmışlar. Düşünün böyle insanlara kredi vermiyorlar da Ayhan Bora Kaplan ve adamlarına 1 milyar 300.000 lira kredi verilmiş. Nasıl veriliyor? Bir adamın şirketine çökmüşler, o şirket gitmiş bankadan kredi almış soygun üstüne soygun yağma üstüne yağma. Arkadaşlar öbür tarafta da garibanlar inim inim inlesin ülkenin hali bu. Daha sonra böyle mafya liderlerini koruyup kollayanları da Sayın Bekir Bozdağ alıp terfi ettiriyor. Maşallah ve çıtları da çıkmıyor. Kim sana bunu emretti Sayın Bekir Bozdağ? Sana böyle mi yap denildi, yoksa sen mi bu rezaleti gördüğün halde ben onu terfi ettiriyorum dedin? Yüksel Kocaman çıkıp niye ifade vermiyor nasıl bir rezalettir bu! Güya suçlu ilan edenler hakkında son kararı verecek kişi çok büyük bir şaibe altında ve ülkede herkes susuyor. Böyle bir rezalet ol mi arkadaşlar? İsyan ediyorum! Vicdanım kabul etmiyor! Villa almış mı almamış mı kardeşim? Yüksel Kocaman konuşsun, arabası yenilenmemiş mi evi en son süper Fransız mobilyalarıyla döşenmiş mi? Açıklama yapsın buyursun.”

Evet bütün bunları açıklayacağına benim bu konuşmama erişim engeli getiriyor. Yazıklar olsun size.


TIKLAYIN - 5 yıl önce kapatılan Ayhan Bora Kaplan dosyası: Soruşturmayı yürüten başsavcılık koltuğunda Yüksel Kocaman oturuyordu!

TIKLAYIN - Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman hakkındaki 17 habere daha erişim engeli

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan'ın villa ve araba hediye ettiği öne sürülen Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman, 26 içeriği erişime engelletti