Seçim 2024

DEM Parti, Ankara'nın üç ilçesinde aday çıkarmayacak

"Ankara’da söylenildiği temelde bir ittifak söz konusu değil, 'Şu partiyi destekleyin’ diye hiçbir yerde hiçbir tutumumuz yoktur"

08 Mart 2024 09:05

DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Öztürk Türkdoğan, DEM Parti olarak Ankara’da 27 ilçenin 24’ünde eş genel başkan adayları gösterdiklerini ancak Ankara’nın Yenimahalle, Polatlı ve Bala ilçelerinde eş başkan adayı göstermediklerini açıkladı.

"Ankara'da temelde bir ittifak söz konusu değil"

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Türkdoğan, “Ankara’da söylenildiği temelde bir ittifak söz konusu değil. Bizim büyükşehir adaylarımız var, büyükşehir adaylarımız için her yerde halkımızdan oy istiyoruz. Yenimahalle’de partimizin belediye meclis üyeleri var, belediye meclis üyelerine oy istiyoruz. Onun dışında ‘Şu partiyi destekleyin’ diye hiçbir yerde hiçbir tutumumuz yoktur” dedi.

“Ankara’da beş yıl geçti, durum çok farklı”

2019 yılında Ankara’da aday göstermeyip, CHP’nin büyükşehir adayı Mansur Yavaş’ı destekledikleri ve bu durumun 31 Mart seçimlerine nasıl yansıyacağına ilişkin soru üzerine Türkdoğan, “Ankara’da beş yıl geçti. Durum çok farklı. Şu anda Ankara’nın sol-sosyalist seçeneği biziz. Ankara’daki kadınlara, sol-sosyalist, Türk, Kürt, LGBTİ ve kadınlara sesleniyoruz. Bize oy vermeliler” çıkışını yaptı.