Seçim 2024

DEM’le yarışı kaybeden AKP adayı, belediyeyi suçladı: Kaynaklar heba edildi, torpil yapıldı, partide ne kadar hain olduğu malum

02 Nisan 2024 13:58

Namık Durukan

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde AKP’nin Belediye Başkan adayı Mehmet Fatih Kayhan, DEM adayına karşı yarıştıkları seçimin kaybedilmesinden AKP’li belediyeyi sorumlu tuttu. AKP’de olan Hani Belediyesi’ni halka beklediği hizmeti vermeme, torpille işe alım ve kayırmacı siyaset iddialarıyla suçlayan Kayhan, halkın hükümetin konut yapım desteğinden faydalanamadığını ve belediye kaynaklarının heba edildiğini öne sürdü.
AKP içinde de parti aleyhine çalışanlar olduğunu iddia eden Kayhan, “Partimizin içinde ne kadar hain olduğunu, kimlerin AK Parti aleyhinde neler yaptığının herkesin malumu. Tarih kimin ne kadar dürüst ve memleketine baglı olduğunu gösterecektir” dedi.

Kazanacağına kesin gözüyle bakıyordu

Hani Belediyesi, HDP’li belediyeye 2016 yılında kayyım atanması sonrası 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde AKP’ye geçmişti. 2019’daki yerel seçimde AKP adayı İbrahim Lale 60.44 oy alarak belediye başkan seçilirken, HDP adayı Cemal Satı 4 bin 656 oy elde etmişti.

AKP, 31 Mart 2024 seçimlerinde Hani’den bu kez Mehmet Fatih Kayhan’ı aday gösterdi. Yoğun seçim çalışması gerçekleştiren Kayhan’ın kazanacağına kesin gözüyle bakıyordu. Ancak DEM Parti’nin adayı Besile Narin, resmi olmayan sonuçlara göre Kayhan’a fark atarak Hani’de belediye başkanı seçildi.

Seçimi kaybetmesi sonrası sosyal medya hesabından seçmenlere seslenen Kayhan, isim vermeden AKP’li Hani Belediyesi’ni suçladı. Belediyenin halkın beklediği hizmetleri yapamadığını, İŞ-KUR alımlarında akraba, eş-dost kayırmacılığı yapıldığını öne süren Kayhan, X hesabındaki açıklamasında şunları kaydetti:

Akraba, eş-dost kayırmacılığına öfke var, belediye kaynakları heba edildi”

Sevgili Hanililer, bu süreçte partimize leke getirecek hiçbir şeyin içerisinde olmadık. Davamızın bir neferi gibi saat mefhumu olmaksızın çalıştık. Geçmişte olduğu gibi bu süreçte de amacımız ilçemize gerçek anlamda gelişmiş, refah seviyesi yüksek bir İlçe olarak geleceğe hazırlamaktı. Tek derdimiz buydu. Asla başka bir hesabın içerisinde olmadık. Depremde sahipsiz desteksiz kalmıştınız haklıydınız, öfkenizi anlıyor ve çare olmaya çalışıyorduk. Doğalgaza kavuşmuş çarşı merkezi ve ara sokaklar yagmur yağınca çamur hava açınca iş yerleriniz toz toprak oluyordu. Hani Merkez ve kırsal mahallelerde çöpleriniz alınmıyor, belediye hizmetleri yapılmıyordu. Bunun farkındaydım, öfkenizi anlıyordum . Aynkebir (Su kaynağı) öyle yıkık dururken sizin rahatsızlığınızın devam ettiğini biliyordum. İşkur alımlarında akraba eş dost kayırmacılığı, işe gitmeyen ev hanımlarının aldığı maaşlardan olan rahatsızlığınızı da biliyordum.

Belediye iş ve işlemlerinden belediye personelini bile yerinde bulamadığınızı, muhatap olmadığı için hükümetin size sunduğu konut yapım desteğinden faydalanmadığınızı öfkenizi anlıyordum. Belediye kaynaklarının nasıl heba edildiğine olan öfkenizi anlıyordum. Büyükşehir ve hükümet desteği ile yapılan hizmetlerin nasıl sahipsiz kaldığını sizlerinde bunlara nasıl öfkelendiğini biliyordum. Bu nedenlerle Aziz Milletimizin kararı ve takdiri başımızın üstünedir. 31 Mart yerel seçimleri, partimiz, ülkemiz, milletimiz, şehrimiz ve bizler için hayırlı olsun. Destek olan olmayan gönül kapısını bize açan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.”

Ne kadar hain oldugu herkesin malumu”

Kayhan, sosyal medya hesabından yaptığı ikinci paylaşımında ise AKP içinde parti aleyhine çalışan “hainler” olduğunu öne sürerken, parti yönetimine ağır eleştiri sunarak, “Ben ilk gün dedim milletin iradesine saygılı olacağım. Hani’li dostlarımıza teşekkür ediyorum. Partimizin içinde ne kadar hain olduğu, kimlerin AK PARTİ aleyhinde neler yaptığının herkesin malumu. Tarih kimin ne kadar dürüst ve memleketine bağlı olduğunu gösterecektir” dedi.