Kültür-Sanat

Dekorasyon malzemelerini gerçek zanneden polis, 'tarihi eser kaçakçılığı' şüphesiyle set çalışanını gözaltına aldı

Aksesuarların imitasyon olduğunun kanıtlanmasının ardından set çalışanı serbest bırakıldı

21 Aralık 2015 19:51

Çekimleri süren 'Yola Geldik' filminin çekiminde kullanılan imitasyon eserleri gerçek zanneden bir vatandaşın ihbarda bulunduğu polis, ekipmanları taşıyan set çalışanını gözaltına aldı. Ekip, polis merkezine giderek el konulanların imitasyon olduğunu kanıtlayınca, aksesuarlar iade edildi, set çalışanı da serbest bırakıldı.

Radikal'in haberine göre, çekimleri süren 'Yola Geldik' adlı komedi filminin final sahnesinde kullanılan imitasyon tarihi eserler, bir yanlış anlaşılmaya neden oldu. Filmde kullanılmak üzere kiralanan aksesuarlar, dün akşam gerçekleştirilen final sahnesinin ardından iade edilmek üzere bir set çalışanına teslim edildi. Set çalışanı, çekimin gece geç saatlere kadar uzaması nedeniyle imitasyon aksesuarları arabasının bagajına koyarak Kuştepe'deki evine gitti.

 

Yoldan geçen vatandaş ihbarda bulundu

 

Öğle saatlerinde yoldan geçen bir vatandaş tam kapatılmayan aracın bagajındaki imitasyonların tarihi eser parçaları olduğu ve kaçakçılık yapıldığı şüphesiyle polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine polis set çalışanını gözaltına alarak, aksesuarlara el koydu. Kuştepe Polis Merkezi Amirliği'ne götürülen set çalışanı, parçaların imitasyon olduğunu ve film çekimi için kullanıldığını söylese de polisi ikna edemedi.

Durumu öğrenen filmin senaristi ve oyuncusu Orhan Aydın ile yapımcı İsmail Çağlar, film ekibinden birkaç kişiyle birlikte polis merkezine giderek, parçaların imitasyon olduğunu kanıtladı. Gerçeğin anlaşılması üzerine set çalışanı serbest bırakılırken, imitasyon tarihi eser parçaları da iade edildi.

 

"Trajikomik bir olay oldu, bilseydik finali burada yapardık"

 

Kuştepe Polis Merkezi amirliğinden çıkışta açıklamada bulunan filmin senaristi ve başrol oyuncusu Orhan Aydın, şunları söyledi:

“Komedi mafya filmi yazmıştık. Filmimizin içerisinde tarihi eser kaçakçılığına dikkat çekmeye çalıştık. Osmanlı'nın tarihi ve kültürel zenginliğine sahip çıkma adına komedi filmi çektik. Filmimizin son finaliydi, bitirmiştik. Tabii kullandığımız objeleri biz genelde kiralarız. Araçlar olsun, içerisindeki malzemeler olsun... Son sahnemizde iki aracın birbiriyle kazası vardı ve birinden tarihi eser çıkıyordu. Tarihi eserleri getiren prodüksiyondaki görevli arkadaşımız, çalışma akşam geç bitince, haliyle kiraladığımız yerlere bırakamamış. Yatmış uyumuş. Sabah da biraz geç kalkınca, halkımız da arabanın bagaj kapağının açık olduğunu görüyor. Zaten kazalı bir araba... İçinde altınlar, tarihi eserler, heykeller olduğunu görünce karakola bildirmişler. Karakola geldik biz de, durumu anlatmaya çalıştık. Gerekli belgeleri, evrakları verdik. Çözdük Allah'a şükür. Trajikomik bir olay oldu, bilseydik finali burada yapardık."