Gündem

Defne Samyeli'den dikkat çeken "Filistin" yorumu: "Son derece safça bir yaklaşım"

Samyeli, ''Çocuklar ölmesin, gözyaşları artık dinsin, savaş olmasın barış olsun' demenin son derece yüzeysel, günü kurtarmaya yönelik açıklamalar olduğunu düşünüyorum'' dedi

31 Mayıs 2024 10:10

Oyuncu ve sunucu Defne Samyeli, geçen gün katıldığı bir davette İsrail'in Filistin’deki saldırıları hakkında yaptığı açıklamayla gündeme geldi.

İsrail'in 238 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı her geçen gün artıyor. Defne Samyeli'nin konuyla ilgili sözleri dikkat çekti. Samyeli, ''A çocukları ölmesin, gözyaşları artık dinsin, savaş olmasın barış olsun' demenin son derece yüzeysel, günü kurtarmaya yönelik açıklamalar olduğunu düşünüyorum'' dedi.

''Son derece safça bir yaklaşım"

Samyeli'nin ifadeleri şu şekilde:

"Bu sorunun da buna verilen tüm cevapların da tribünlere oynamak olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu konu on yıllardır devam eden altında çok farklı dinamiklerin olduğu bir konu.

Taraflar konusunda haklı haksız demek ya da burada bir davette siz mikrofonu uzattığınızda iki satır "A çocukları ölmesin, gözyaşları artık dinsin, savaş olmasın barış olsun" demenin son derece yüzeysel, günü kurtarmaya yönelik açıklamalar olduğunu düşünüyorum.

Elbette ki dünyada insanların katledilmesi kimsenin oturup huzur içinde izleyebileceği bir şey değil. ama bu dünyada sistem böyle olduğu müddetçe, bizim askerlerimiz, ordularımız, silahlarımız olduğu müddetçe barışın olacağını düşünmek de son derece safça bir yaklaşım."